ΔΙΑΦΟΡΑ

WSJ: Η Ελλάδα έχει ένα λαμπρό μέλλον στις εξαγωγές κρασιού

Share

«Μπορεί η Ελλάδα να διανύει μια δύσκολη κατάσταση, ωστόσο διαθέτει μια πηγή εξαγωγών με πολύ λαμπρό μέλλον. Το κρασί».

Με αυτά τα λόγια ο Will Lyons, αρθρογράφος της Wall Street Journal ξεκινά την περιγραφή της πρόσφατης εμπειρίας που είχε στην χώρα μας, όταν έμεινε άναυδος δοκιμάζοντας το ελληνικό κρασί.

«Υπάρχουν φορές που ένας κριτικός τέχνης βρίσκεται σε δημοπρασία και πέφτει πάνω σε κάποιο αριστούργημα. Έτσι συνέβη και σε εμένα. Ένα κρασί βρέθηκε στον δρόμο μου και με εντυπωσίασε τόσο η γεύση του όσο και η ποιότητά του», συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας:

«Δεν ήταν το καλύτερο κρασί που έχω δοκιμάσει, όμως στα σίγουρα είχε μια ασυνήθιστη και ευχάριστη γεύση. Και ήταν από την Ελλάδα. Όχι πως έχει κάποια σημασία, όμως μου τράβηξε την προσοχή. Στην δεύτερη γουλιά που ήπια σκέφτηκα πως αν η χώρα συνεχίζει να παράγει τέτοιας ποιότητας κρασιά, σίγουρα θα έχει βρει έναν τομέα εξαγωγών με λαμπρό μέλλον».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο το κρασί που δοκίμασε ήταν Σαντορίνη Ασύρτικο. Ο ίδιος τονίζει πως όταν εξομολογήθηκε την εμπειρία του κάποιον που είναι ειδικός στα ελληνικά κρασιά, του απάντησε πως «Η Ελλάδα είναι αναδυόμενη χώρα. Χωρίς αμφιβολία, αν παρατηρήσεις τι συμβαίνει εκεί θα καταλάβεις πως το κρασί τους είναι έξοχο, ωστόσο ακόμη δεν έχει την κατάλληλη ποσότητα παραγωγής προκειμένου να το αποδείξει».

Ο Will Lyons στη συνέχεια προτείνει στους αναγνώστες της WSJ  τρεις  ποικιλίες κρασιών. Τονίζει πως πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουν τα Θαλασσίτης Ασσύρτικο, Τατράμυθος μαύρο Καλαβριτινό και Σιγάλας Σαντορίνη.

Πηγή

To Top