ΔΙΑΦΟΡΑ

Βαγγέλης Αργύρης: Το ελληνικό κρασί κατακτά τη διεθνή αγορά

Share

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ 

Αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού κρασιού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Βαγγέλης Αργύρης σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις Ανοιχτές Πόρτες.

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από εκδήλωση της Οργάνωσης και άλλων οινοπαραγωγών, στον Καναδά και την Αμερική τόνισε ότι, σιγά-σιγά αυξάνει μερίδιό του στην αγορά του εξωτερικού, ενώ παράλληλα έχει αναστραφεί και η σχέση ποσότητας-τιμής, που είναι και ο στόχος του προγράμματος, που εφαρμόζεται οκτώ χρόνια τώρα.

Στην κατεύθυνση, της στήριξης και προώθησης του ελληνικού κρασιού και της αμπελουργίας, ο Βαγγέλης Αργύρης ανακοίνωσε ότι η Διεπαγγελματική (με ρόλο συντονιστή) έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Γεωργίας και την ΕΛΓΟ-Δήμητρα, όπου θα είναι επιστημονικά υπεύθυνη, στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού.

Επίσης ο Βαγγέλης Αργύρης έκανε γνωστό ότι στις 1 Ιουνίου η Διεπαγγελματική θα προκηρύξει διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες και θα αφορούν όλη διαδικασία από το αμπέλι μέχρι τον καταναλωτή.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό θα μπορούν να έχουν πανεπιστήμια, μεμονωμένοι επιστήμονες, παραγωγοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι του κλάδου. Όσοι βραβευθούν θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξαμηνιαίας εκπαίδευσης, ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξη.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη δυσαρέσκειά του για τη φορολογία στο κρασί, όπου παρά τις υποσχέσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, παραμένει ως έχει.

Πηγή

To Top