ΔΙΑΦΟΡΑ

Tοπικό κρασί & επιχειρήσεις αποκομίζουν μερίσματα ύφεσης

Share

Η οικονομική ύφεση έχει αποδειχθεί ευεργετική για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά στις εγχώριες αγορές τους, καθώς οι καταναλωτές έχουν μετακινηθεί προς ασφαλέστερες τοπικές επιλογές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε USA, UK και Γερμανία.

Στην Trends Report 2010, η IWSR έχει επισημάνει ότι  όσον αφορά το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά η καταναλωτική  αγορά έχει  επιστρέψει στα τοπικά προϊόντα, που βασίζεται τόσο στη σύγκριση των τιμών όσο και στο συναίσθημα. Συνέπεια αυτού ήταν η αναβάθμιση των τοπικών προϊόντων σε πολλές αγορές, η  καλύτερη ποιότητα, η καλύτερη συσκευασία, οι υψηλότερες τιμές. Καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν, οι εταιρείες αυτές είναι έτοιμες για τη μελλοντική ανάπτυξη. ”

Η IWSR τόνισε, ότι οι  καλές επιδόσεις  των τοπικών κρασιών στις εγχώριες αγορές τους εις βάρος των εισαγόμενων σημάτων, δεν οφείλεται μόνο στη μείωση των τιμών αλλά και για την “βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της συνειδητοποίησης αυτής της ποιότητας”. Σημειώνεται επίσης  ότι ”ορισμένες από αυτές έχουν θεαματική επιτυχία και θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο κάτω από τη γραμμή”.

Πηγή

To Top