ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Terra Lemnia στο Lemnos Philema 2019

Share

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

To πρόγραμμα Terra Lemnia καλωσορίζει το καλοκαίρι και ετοιμάζεται δυναμικά για τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας και οίνου της Λήμνου, το Lemnos Philema, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουλίου 2019.

Σε συνεργασία με την Aegean Organics και το κτήμα Χατζηγεωργίου, το Terra Lemnia σας προσκαλεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο workshop «Η αλχημεία των βοτάνων», μια μαγευτική περιήγηση στις θρεπτικές και θεραπευτικές αξίες του πλούσιου βοτανικού κόσμου της Λήμνου.

Με πολλή αγάπη και διάθεση δημιουργήσαμε ένα workshop γαστρονομικής εξερεύνησης με βάση τα υλικά που βρίσκουμε στον κήπο μας και συναντάμε στην όμορφη εξοχή του νησιού. Τα βότανα της Λήμνου, οι κρυφοί ήρωες της μεσογειακής μας διατροφής και του καθημερινού μας διαιτολογίου θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο διμερές workshop, όπου θα δώσουμε έμφαση σε πρωτότυπους και εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενσωματώσουμε και να αξιοποιήσουμε τα βότανα στην καθημερινή μας ζωή.

Πώς φτιάχνουμε μια κρέμα βοτάνων, ένα ζεστό και κρύο έκχυμα, ένα σιρόπι ή ένα ζελέ από βότανα; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου που θα φιλοξενήσει ο Νίκος Πατεράκης της Aegean Organics. Αυτό το εργαστήριο θα μας κάνει να μπούμε στην κουζίνα και να ανακαλύψουμε τα δυναμικά συστατικά του φαρμακείου της φύσης. Φέρτε τις ερωτήσεις σας και ελάτε να βρούμε τις απαντήσεις μαζί!

«Ανακαλύπτοντας τα αρωματικά φυτά μέσα από τον ελληνικό αμπελώνα»

Στο δεύτερο μέρος του workshop, ο Θόδωρος Γαλιάτσος από το Κτήμα Χατζηγεωργίου, θα μας περιηγήσει στις γεύσεις και τα αρώματα του λημνιακού αμπελώνα, όπου θ’ ανακαλύψουμε τους μαγικούς συνδυασμούς βοτάνων με ποικιλίες κρασιού που θα ανυψώσουν τη γαστρονομική μας εμπειρία. Το κρασί είναι πάντα εξαιρετικό συνοδευτικό για το φαγητό και στο εργαστήριο αυτό θα απογειώσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες!

Μέσα από τις παρουσιάσεις και τις παρασκευές των ειδικών μας, θα αντλήσουμε πληροφορίες για την καλλιέργεια βοτάνων σε τοπικό επίπεδο και τους τρόπου με τους οποίους τα βότανα ωφελούν το σώμα μας και το περιβάλλον γύρω μας. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας βοτάνων, μιλώντας παράλληλα για τη σημασία της διάδοσης και κοινής χρήσης των φυτικών παραδόσεων.
Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί σε αυτή την εκδήλωση συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο της Λήμνου με τις παραδόσεις του!

Πηγή

To Top