ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Peloponnese Wine Festival ταξιδεύει στην Κύπρο

Share

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η Μεγαλόνησος θα γεμίσει ελληνικά κρασιά

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Το Peloponnese Wine Festival, λίγο πριν τo καθιερωμένo του ραντεβού με το οινόφιλο κοινό στην Αθήνα, ταξιδεύει στην Κύπρο την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019…

Για δεύτερη φορά 23 κορυφαίοι οινοποιοί της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, ταξιδεύουν στη Λεμεσό για να εκθέσουν την δουλειά τους και τα κρασιά τους στους επαγγελματίες και  οινόφιλους της Μεγαλονήσου. Η αίθουσα  Ceronia Hall των Carob Mill restaurants θα γεμίσει με 250 διαφορετικές επιλεγμένες ετικέτες και θα μπορέσουμε να τις ανακαλύψουμε και να τις δοκιμάσουμε από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Εξαιρετικοί “πρεσβευτές” της Μαντινείας, το Κτήμα Τσέλεπου, το οινοποιείο Τρουπή, η οινοποιία Μποσινάκη και η Μπουτάρης Οινοποιητική με άξονα το αιθέριο Μοσχοφίλερο, αλλά και το “βαρύ πυροβολικό” της Πελοποννήσου, η Νεμέα, με 13 σπουδαία ονόματα, ανάμεσα τους το Κτήμα Σκούρα, η Σεμέλη, το Κτήμα Παπαϊωάννου, το Κτήμα Μπαραφάκα, το οινοποιείο Λαφαζάνη, το Κτήμα Παλυβού, οι αμπελώνες Ζαχαριά, το Κτήμα Ράπτη, το Κτήμα Μητραβέλα, το Κτήμα Μπίζιος, η οινοποιία Κορωνιώτη, το Κτήμα Πυργάκη και το οινοποιείο Γιαννίκου βάζουν το πολυδύναμο Αγιωργίτικο στις αποσκευές τους, θέτοντας τη βάση για μια σπουδαία οινοποιητική εμπειρία. Από δίπλα, γοητευτικοί Ροδίτες και εξωτικές Μαυροδάφνες από τα οινοποιεία Τετράμυθος, Κιντώνης και Αχαιών Οινοποιητική, αναμειγνύονται με τα ήπιας φυσικής οινοποίησης κρασιά του Σκλάβου από την Κεφαλλονιά και τους γηγενείς και μη θησαυρούς από το ιστορικό Κτήμα Μερκούρη και το κτήμα Παναγιωτόπουλου, σε μια αποτύπωση του αστείρευτου οινικού πλούτου της Πελοποννήσου.

Οι φίλοι του κρασιού, που θα έχουν διάθεση για ανακάλυψη και παιχνίδι, θα μπορούν να δοκιμάσουν λευκά κρασιά (taste white) από σημαντικές ελληνικές ποικιλίες, που μεγαλουργούν στην Πελοπόννησο όπως ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο, το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά και το Φιλέρι, και στη συνέχεια να δοκιμάσουν τυφλά ένα κρασί προσπαθώντας να μαντέψουν ποιας ποικιλίας είναι. Όσοι βρουν σωστά την ποικιλία, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν κρασιά από τον Πελοποννησιακό αμπελώνα.

“Κερασάκι στην τούρτα” αλλά και ένδειξη της σπουδαιότητας της Κύπρου για τα Wines of Peloponnese, είναι η πρόσκληση στην εκδήλωση του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση MW, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα εκτενές εκπαιδευτικό master class με τίτλο “Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο και Μαυροδάφνη: εκφράσεις και τυπικότητα”, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την κύρια εκδήλωση. Σε αυτό το master class o Γιάννης Καρακάσης θα ξεδιπλώσει τα σπουδαία χαρακτηριστικά, τα διαφορετικά στυλ και την τυπικότητα αυτών των ποικιλιών μέσα από επιλεγμένα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. Το master class απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου και είναι με πρόσκληση.

Ραντεβού, λοιπόν, Κύπριοι οινόφιλοι, στις 27 Ιανουαρίου σε μια πρόταση να δώσετε “οινική χροιά” στην Κυριακή σας σε ένα όμορφο περιβάλλον, με τους δημιουργούς των κρασιών της Πελοποννήσου έτοιμους να σας υποδεχτούν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Πηγή

To Top