ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία… «ανοίγουν πόρτες»

Share

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο κρασί

Για μια ακόμα χρονιά, τα οινοποιεία της χώρας συμμετέχουν στην ενέργεια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017», το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου…

Ποια είναι η βασική ποικιλία της Αττικής; Πού γίνεται η ζύμωση των κρασιών; Πού βρίσκονται οι αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας; Πώς δοκιμάζουμε σωστά ένα κρασί; Ποια είναι η γεύση του αγιωργίτικου και με τι ζευγαρώνει ένα ξινόμαυρο; Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να μάθουμε -πρακτικά- μέσα σε δυο μέρες γεμάτες με κρασί.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ετοιμαζόμαστε για εξόρμηση με concpet καθαρά οινικό. Σε πρώτο στάδιο, επιλέγουμε τη διαδρομή που μας ταιριάζει, ανάμεσα σε όλους τους γνωστούς οινικούς δρόμους ( Βορείου Ελλάδος, Πελοποννήσου, Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτης, Αιγαίου) και φεύγουμε για μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία, είτε είμαστε γνώστες του κρασιού είτε όχι. Έτσι και αλλιώς, αυτός είναι ο σκοπός: να μπούμε μέσα στον κόσμο του κρασιού και να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους που το παράγουν.

Όλα τα οινοποιεία έχουν δουλέψει το πρόγραμμά τους και δεν έχουν μείνει μόνο στις «ανοιχτές πόρτες». Με επίκεντρο το κρασί, έχουν κουμπώσει ενέργειες, που θα μας φέρουν κοντά στο αμπέλι, θα μας βάλουν μέσα στα μυστικά της παραγωγής και θα μας μυήσουν στην ιεροτελεστία της δοκιμής.
Σίγουρα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κρασιά μέσα από τη δεξαμενή, ειδικές εμφιαλώσεις, παλαιωμένα ή μέσα από τα βαρέλια. Και πάλι, όμως, δεν είναι μόνο αυτό.

Το κρασί είναι διασκέδαση, είναι παρέα και η φιλοξενία των Κτημάτων εμπνέεται και από αυτή τη διάσταση. Θα μας περιμένουν, λοιπόν, πολλές εκπλήξεις, που παντρεύουν το κρασί με τη γαστρονομία, τη μουσική και γενικά την τέχνη. Βάλτε στη βαλίτσα σας μόνο την καλή διάθεση και σημειώστε τον δικό σας οινικό χάρτη για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Για να είστε ενημερωμένοι, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στα site του κάθε δικτύου.

Για την Βόρεια Ελλάδα info@wineroads.gr
Για την Πελοπόννησο www.fb.com/WinesOfPeloponnese
Για το Αιγαίο  Facebook – Aegean Islands Wines
Για την Κρήτη www.winesofcrete.gr
Για την κεντρική Ελλάδα www.enoake.gr

Πηγή

To Top