ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στο Top 50 παγκοσμίως ο οίνος ΄Οβηλος Λευκός

Share

Ο ΄Οβηλος Λευκός, είναι ένα κρασί που παράγεται στις πλαγιές του Παγγαίου ΄Ορους από το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Η μοναδική σύνθεσή του από Ασύρτικο και Semillon οδηγεί σε ένα κρασί με αρωματικό δυναμικό, πληθωρική γεύση, έντονη λιπαρότητα και ευχάριστη οξύτητα.

Ο ΄Οβηλος Λευκός εσοδείας 2018, συνεχίζοντας τη λαμπρή πορεία των προηγούμενων ετών, εντυπωσίασε τους βρετανούς κριτές και κατετάγη ανάμεσα στα 50 κρασιά που έλαβαν το βραβείο BEST IN SHOW (Trophy). Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΄Οβηλος Λευκός είναι το μοναδικό ελληνικό κρασί που έλαβε αυτή τη διάκριση, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή έγινε ανάμεσα σε περίπου 16.500 οίνους, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Μέχρι σήμερα από τη συμμετοχή του σε διεθνείς διαγωνισμούς ο Όβηλος Λευκός έχει βραβευθεί με 34 χρυσά μετάλλια και οι σημαντικότερες διακρίσεις του είναι οι εξής:

Όβηλος Λευκός 2003: Το Καλύτερο Λευκό Ξηρό κρασί της Ευρώπης (Mundus Vini 2004)

Όβηλος Λευκός 2005: International Trophy (Decanter 2006)

Όβηλος Λευκός 2008: Το μοναδικό ελληνικό κρασί που διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο ταυτόχρονα στους διαγωνισμούς «International Wine Challenge» και «Decanter» 2009. Εξώφυλλο στο Decanter ανάμεσα στα 7 καλύτερα κρασιά του κόσμου

Όβηλος Λευκός 2013: Ελληνικός οίνος με την υψηλότερη βαθμολογία (Les Citadelles Du Vin 2014)

Πηγή

To Top