ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις προθηκες της Expotrof θα μπουν λάδι, κρασί και σταφίδα

Share

Ραντεβού για έκτη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων, δίνει πλήρως ανανεωμένη με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις η έκθεση Expotrof 2019
Λάδι, κρασί, σταφίδα, λαδοτύρι και πολλά ακόμη εκλεκτά προϊόντα που νησιού μας και των Επτανήσων συνολικότερα ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και να τοποθετηθούν στις προθήκες της, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.
Μικροί παραγωγοί με τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα και ελληνικές αναγνωρισμένες εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά δίνουν δυναμικό “παρών”, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της, επιμένουν… ελληνικά.
Ήδη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις για τη συμμετοχή παραγωγών από όλα τα νησιά του Ιονίου, οι οποίες και συνεχίζονται, προκειμένου να προβληθεί η εγχώρια παραγωγή και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Φέτος εγκαινιάζει την θεματική ενότητα “Bio Corner” που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η Expotrof ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη.

Οι συμμετοχές
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπους από μεγάλες αγορές.
Στο ξεχωριστό περίπτερο που θα διαθέτει θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί των νησιών, θα εκθέσουν και θα δειγματίσουν τα προϊόντα τους. Κυρίως, όμως, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επαφές με παραγωγούς του Ελληνικού και Διεθνούς Εμπορίου. Μεταξύ εκείνων που παραδοσιακά συμμετέχουν δίνοντας δυναμικό παρόν είναι οι Αφοι Βλασσόπουλοι που διατηρούν οικογενειακό ελαιοτριβείο, ο Χριστόφορος Τιμόθεος ιδιοκτήτης του Οινοποιείου “Οινόλπη”, ο Αντώνης Μπάστας ιδιοκτήτης Τυροκομείου, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός, το Κτήμα Γράμψα και το Ελαιοτριβείο Σούλη – Χαϊκάλη.

Στήριξη παραγωγών
“Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Ιόνια, η διασύνδεση των παραγωγικών δυνάμεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην αλληλοστήριξη με επιδιωκόμενο σημαντικό κοινό όφελος”, επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. Αναφερόμενος στο γεγονός εξέφρασε την πεποίθηση πως “θα ακολουθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την προσπάθεια συνένωσης των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας μας, την τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων μας με επίσημη ευρωπαϊκή αναγνώριση πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι εφαρμόζοντας νέες ιδέες, δημιουργικές και πιο ανταγωνιστικές, διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού”. 
Πάντως, στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων μας βρίσκοντας τους τρόπους και τους δρόμους προώθησης και διοχέτευσής τους στην αγορά.

Πηγή

To Top