ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στα μέσα Νοεμβρίου τα πρώτα κρασιά εσοδείας 2018 από το Κτήμα Παυλίδη

Share

Ο τρύγος του 2018 για το Κτήμα Παυλίδη ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Αυγούστου από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων και την ποικιλία Sauvignon blanc, καθιστώντας την φετινή χρονιά ως την πιο πρώιμη από τη δημιουργία του Κτήματος.

Οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας στην περιοχή της Δράμας προκάλεσαν ελαφριά μείωση της παραγωγής, που όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η μείωση αυτή θα συμβάλει στην ποιοτικότερη έκφραση και την αρωματική πολυπλοκότητα των σταφυλιών». Παράλληλα, οι θερινές βροχοπτώσεις γέμισαν τις αποθήκες νερών του υπεδάφους, οπότε τα αμπέλια κάλυψαν μόνα τους τις ανάγκες για νερό και δεν κρίθηκε απαραίτητη επιπλέον άρδευση.

Ο τρύγος του 2018 για το Κτήμα Παυλίδη ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Αυγούστου από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων και την ποικιλία Sauvignon blanc, καθιστώντας την φετινή χρονιά ως την πιο πρώιμη από τη δημιουργία του Κτήματος. «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά πρόκλησης τόσο για τον γεωπόνο μας Γιάννη Χρόνη όσο και για τον οινολόγο Παναγιώτη Κυριακίδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Χάρη στις τακτικές επισκέψεις στους αμπελώνες αντιμετωπίσθηκαν έγκαιρα όποιες προσβολές με πολλαπλές και ουσιαστικές επεμβάσεις όπως είναι αυτή του ξεφυλλίσματος και του κορυφολογήματος, οι οποίες συντελούν και στη φυσιολογία του αμπελιού. Τέλος, ο νυχτερινός τρύγος, η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας που μπορεί να φτάσει και τους 15C, η μεταφορά των σταφυλιών μέσα σε φορτηγό ψυγείο και η διαμονή τους σε ψυγείο για 8 ώρες συντελεί και μια ακόμη χρονιά στην ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των σταφυλιών» σημειώνεται.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το Κτήμα Παυλίδη εκτιμά ότι ο τρύγος 2018 θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές τα πρώτα κρασιά εσοδείας 2018 είναι το ΤΗΕΜΑ λευκό 2018 και το ΤΗΕΜΑ ροζέ 2018, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στα μέσα Νοεμβρίου. «Η σημαντική δουλειά που έγινε και φέτος στα 600 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα μας επιβραβεύει με μια πολύ καλή χρονιά τόσο για τις λευκές ποικιλίες που φέτος παρουσιάζουν ιδιαίτερα φρουτώδη αρώματα και σχετικά υψηλές οξύτητες, όσο και για τις ερυθρές ποικιλίες που χαρακτηρίζονται από μαλακές τανίνες» αναφέρεται.

Πηγή

To Top