ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στα 100 Κορυφαία Κρασιά 2023 του Wine Spectator το Sauvignon Blanc 2022 του κτήμα Άλφα

Share

Το Sauvignon Blanc 2022 καταλαμβάνει μία θέση μεταξύ ενός ελίτ γκρουπ κρασιών, που συμπεριλαμβάνει νέες και διαχρονικά κλασικές συμμετοχές

Με μία θέση στη διάσημη λίστα του Wine Spectator με τα 100 Κορυφαία Κρασιά του Κόσμου για το 2023 συμπεριελήφθη το Sauvignon Blanc 2022 ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.

Η αναγνώριση αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ για παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που αναγνωρίζεται από παγκοσμίου φήμης οινοκριτικούς και τους λάτρεις του κρασιού, όπως λέει η ανακοίνωση.

Το Sauvignon Blanc 2022 καταλαμβάνει μία θέση μεταξύ ενός ελίτ γκρουπ κρασιών, που συμπεριλαμβάνει νέες και διαχρονικά κλασικές συμμετοχές. Κάθε χρόνο, οι κριτικοί οίνου του Wine Spectator αξιολογούν κρασιά από όλο τον κόσμο, επικεντρώνοντας στην ποιότητα, στην αξία, στη διαθεσιμότητα και στην εμπειρία που αποκομίζει ο οινόφιλος καταναλωτής. Η λίστα με τα 100 Κορυφαία είναι το αποκορύφωμα αυτής της αυστηρής διαδικασίας, αναδεικνύοντας οινοποιεία, περιοχές και εσοδείες που έχουν πραγματικό αντίκτυπο.

Η επιτυχία του Sauvignon Blanc 2022 ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ δεν είναι μόνο αποτέλεσμα εξαιρετικής οινοποιητικής τέχνης αλλά και της βαθιάς δέσμευσης στην πράσινη ανάπτυξη. Στο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, η αειφορία είναι βασικός στόχος, ακολουθώντας αυστηρές βιώσιμες πρακτικές, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εφαρμογή οικολογικών μεθόδων καλλιέργειας.

Η φιλοσοφία της εταιρείας εστιάζει στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του οικοσυστήματος με άξονες την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και την προστασία των περιβαλλοντικών στοιχείων του αμπελώνα. Η συνεχής δέσμευση στη βιωσιμότητα αποτελεί όχι μόνο ένα ηθικό χρέος αλλά και κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η επίτευξη χαμηλών εισροών είναι κομβική στη διαδικασία παραγωγής για την εταιρεία ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ. Ελαχιστοποιώντας τη χρήση εξωτερικών πρόσθετων και εισροών, όπως λιπάσματα και χημικά, ενισχύεται η φυσική ισορροπία και υγεία του αμπελώνα. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά, επίσης, αυξάνει την έκφραση του οικοσυστήματος Αμυνταίου στην οινική γκάμα της εταιρείας, στην οποία λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Sauvignon Blanc.

Πηγή

To Top