ΔΙΑΦΟΡΑ

Παρών το ελληνικό κρασί μέσω της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στη φετινή Sitevi

Share

Μέσω της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. έδωσε φέτος το παρών η χώρα μας στη SITEVI 2017, τη διεθνή έκθεση αγροτικού και βιομηχανικού εξοπλισμού, που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Montpellier, από τις 27 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τη φετινή έκθεση, που συμμετείχαν πάνω από 1.000 εκθέτες, επισκέφτηκαν περίπου 57.000 επισκέπτες (~5% αυξημένη προσέλευση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση) με το 22% εξ αυτών να είναι διεθνείς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος, η SITEVI γιόρτασε τα 40 χρόνια της, γεγονός που δηλώνει την απήχηση της, ως διεθνής έκθεση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η συμμετοχή οργανώθηκε από την ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γαλλικής Πρεσβείας στη χώρα μας και με τη συμβολή της ΕΔΟΑΟ, που παρείχε και έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικό με τον ελληνικό αμπελώνα, με σκοπό την ενημέρωση του γαλλικού και διεθνούς κοινού, για τη σημερινή εικόνα του ελληνικού κρασιού.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν και τα οινοποιεία, που παρείχαν οίνους μόνο από ελληνικές ποικιλίες για την πραγματοποίηση γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων, προβάλλοντας για ακόμη μια φορά το υψηλό δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα και οίνου.

Οι εντυπώσεις και τα σχόλια που δεχθήκαμε, μας έκαναν υπερήφανους και δείχνουν τον δρόμο ώστε η ελληνική οινοπαραγωγή να συνεχίσει την προσπάθειά της για κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει στο διεθνές οινικό περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή, η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα είναι παρούσα να υποστηρίζει και να βοηθά με όλες της τις δυνάμεις την ανάδειξη του ελληνικού κρασιού.

Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής μας, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του εξοπλισμού στον αμπελουργικό – οινικό και βιομηχανικό κλάδο, από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη και την διακίνηση του τελικού προϊόντος, καθώς και να συνομιλήσουμε με εκθέτες που κατέκτησαν τα φετινά βραβεία καινοτομίας, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του αμπελοοινικού τομέα.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις του αμπελοοινικού κλάδου θέλοντας, ως φορέας, να πρωτοπορεί στη σωστή ενημέρωση των μελών της και να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα της χώρας μας.

Πηγή

To Top