ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μια «αλλιώτικη» ρετσίνα για το καλοκαίρι

Share

Ο Βασίλης Νικολού και το σαμπανιζέ Botanic

Η πρώτη αφρώδης ρετσίνα, με την υπογραφή του Βασίλη Νικολού, μας συστήθηκε φέτος και μπήκε αμέσως στα νέα οινικά best sellers…

Τώρα που αναζητάμε ένα πασπαρτού για τη summer season, η ρετσίνα και μάλιστα η πρωτότυπη sparkling, έρχεται και δένει. Η ετικέτα Botanic, που πρόσφατα μπήκε πάλι στο ποτήρι μου, δίπλα σ’ ένα πιάτο με πικάντικα αχνιστά μύδια, έχει όλα τα προσόντα για πολλά επιτυχημένα καλοκαιρινά ντουέτα. Οι ρετσίνες νέας γενιάς είναι πιο φινετσάτες και ισορροπημένες κι έχουν απενοχοποιήσει το παραδοσιακό κρασί, τοποθετώντας το στη λίστα με τις αξιόλογες επιλογές.

Στην περίπτωση του Botanic, τα αρώματα συνθέτουν ένα απολαυστικό μεσογειακό κύμα. Το πρώτο που σκάει είναι το πεύκο και ακολουθούν νότες δεντρολίβανου, ρίγανης και μαστίχας. Σε αυτά, προστίθενται οι ελκυστικές καλοκαιρινές πινελιές του πεπονιού και του μάνγκο και το δροσερό κίτρο. Η μύτη διατηρεί τον ωραίο βοτανικό χαρακτήρα και τον υποστηρίζει με τη σπιρτάδα του διοξειδίου και το νεύρο της οξύτητας. Μύτη και στόμα κάνουν καλή παρέα στους περισσότερους θαλασσινούς μεζέδες, γι αυτό… ξεκινήστε τις δοκιμές. Και γιατί όχι, δίπλα στο κύμα.

Πηγή

To Top