ΔΙΑΦΟΡΑ

Το πορτοκαλί κρασί θα είναι το ποτό του 2017

Share

Πάντως δεν περιέχει εσπεριδοειδή.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί, ωστόσο το… πορτοκαλί κρασί θα είναι όπως φαίνεται το ποτό του 2017.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό από το γευστικό πλούτο που προσφέρει το κόκκινο κρασί και από την φρεσκάδα που δίνει το λευκό.

Το πορτοκαλί κρασί παίρνει το όνομά του καθαρά από το χρώμα του, αφού δεν περιέχει εσπεριδοειδή.

Ενώ ο χυμός από τα σταφύλια και οι φλούδες διαχωρίζονται αμέσως όταν παράγεται το λευκό κρασί, στο πορτοκαλί κρασί, οι φλούδες παραμένουν.  Αυτή η διαδικασία – γνωστή ως επαφή με τις φλούδες – παράγει τανίνες, ένα ουσιαστικό συστατικό του κρασιού. Οι φλούδες των σταφυλιών μπορούν να διατηρηθούν στο κρασί από μία βδομάδα έως ένα χρόνο  για να δημιουργήσουν διαφορετικά χρώματα και γεύσεις.

Επίσης, σπάνια χρησιμοποιούνται ζυμομήκυτες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κρασί να έχει μια πιο φρουτώδης γεύση.

Η Amelia Singer, οινολόγος του ITV, δήλωσε πρόσφατα στην Evening Standard, ότι τα καλύτερα πορτοκαλί κρασιά έχουν «συναρπαστικό άρωμα, σε συνδυασμό με μια όμορφη ένταση από μελίρρυτο, και δυναμική πρόσφυση από τις τανίνες».

Το πορτοκαλί κρασί είναι «απίστευτα ευέλικτο», πρόσθεσε και μπορεί να συνδυαστεί με  τυρί, καθώς και με την ινδική κουζίνα, με πιάτα από της Αιθιοπίας, την περσική κουζίνα και τα μαροκινά πιάτα, λόγω της οξύτητας που έχει και της φρουτώδους γεύσης του.

Πηγή

To Top