ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχεται το Peloponnese Wine festival 2018

Share

Τα κρασιά της Πελοποννήσου σε έναν ανατρεπτικό χώρο

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτου για να δοκιμάσουμε όλα τα κρασιά από την Πελοπόννησο και την Κεφαλλονιά…

Οι οινοποιοί της Πελοποννήσου και της Κεφαλλονιάς δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό -και όχι μόνο-, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τις Απόκριες. Θα έχουμε την ευκαιρία για μία μοναδική και γεμάτη εκπλήξεις οινική εμπειρία, με δεκάδες κρασιά από την Πελοπόννησο.

Αυτή τη χρονιά, το ραντεβού είναι σε νέο χώρο, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα ballrooms των κεντρικών ξενοδοχείων! Το Peloponnese Wine Festival φιλοξενείται στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Πεδίο του Άρεως (Ιουλιανού 33 και 3ης Σεπτεμβρίου). Σε έναν χώρο μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής, που αποτελείται από τρεις ορόφους με αυτοκίνητα αντίκες, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου θα μας περιμένουν να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από δυο master classes, που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες και οινόφιλους και μία ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του μουσείου και θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά οινοποιών, ακούγοντας τους να μας μιλούν για το μέλλον του Πελοποννησιακού αμπελώνα, το όραμά τους και τις αναζητήσεις τους. Όπως και πέρυσι, προϊόντα από την Πελοπόννησο, παραδοσιακά ή καινοτόμα, όπως σαλάμι, καπνιστό χοιρινό, γραβιέρα, φέτα, καπνιστό τυρί, αβγοτάραχο, πέστροφα, ελιές, κριτσίνια και γλυκά θα βρουν τα οινικά τους ταίρια από τον Αμπελώνα της περιοχής! Σε όλα αυτά, προσθέτουμε παιχνίδια τυφλής γευστικής δοκιμής με ιδιαίτερα δώρα για τους “αριστούχους”. Κληρώσεις με magnum φιάλες και πολλές ακόμα εκπλήξεις θα μας περιμένουν σε μία ημέρα γεμάτη, κυρίως, με πολύ καλό κρασί.

Η πρόσβαση στους χώρους του μουσείου θα είναι ελεύθερη σε όλους τους επισκέπτες του PWF. Τι καλύτερο από μία Κυριακάτικη βόλτα, σε ένα μουσείο όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα υπέροχα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας; Μία πρόταση για όλη την οικογένεια, αφού για πρώτη φορά, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει και δραστηριότητες για παιδιά, όπως μάθημα οδικής ασφάλειας, ξενάγηση στο μουσείο και… γευσιγνωσία χυμών!

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα τις κλείσει στις 20:00. Η είσοδος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Φυσικά μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.peloponnesewinefestival.com, που ανανεώνεται συνεχώς.

Πηγή

To Top