ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οίνοι Πελοποννήσου ή Peloponnese Wine Festival 2017

Share

Ανανεωμένο και πολύ πιο δυνατό το φετινό φεστιβάλ κρασιών της Πελοποννήσου

Οι Οίνοι Πελοποννήσου έρχονται και φέτος στην Αθήνα να συναντήσουν το οινόφιλο κοινό, με νέο όνομα, καινούρια εμφάνιση και σε καινούρια ημερομηνία…

“Peloponnese Wine Festival” είναι το νέο όνομα που θα συνοδεύει την ετήσια εκδήλωση-γευσιγνωσία των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) στην Αθήνα. Τα κρασιά της Πελοποννήσου έρχονται για 10η χρονιά να κατακτήσουν το αθηναϊκό κοινό, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Ο μεγαλύτερος αμπελώνας της χώρας θα εκπροσωπηθεί από 45 οινοποιούς. Πρόκειται για τη υψηλότερη συμμετοχή που έχει υπάρξει ποτέ σε έκθεση περιφέρειας -και αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 50%.

Στο Peloponnese Wine Festival, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά, να δοκιμάσει τα κρασιά του πιο ποικιλόμορφου αμπελώνα και να ανακαλύψει τον πλούτο του, να ανταλλάξει απόψεις αλλά και να διασκεδάσει. Να επιλέξει ανάμεσα από τουλάχιστον 350 κρασιά από γηγενείς ποικιλίες όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Βερτζαμί, Βοστυλίδι αλλά και από διεθνείς όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier από τα αυθεντικά αμπελοτόπια της Πελοποννήσου. Φρέσκα κρασιά από το 2016 αλλά και ώριμα κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

H εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τρία διαφορετικά master classes, ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και ‘τεστάκια’ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ‘τεστάρουν’ τις γνώσεις τους και όσοι αριστεύσουν, πιάσουν δηλαδή το 100% των απαντήσεων, θα μπουν σε κλήρωση για 2 οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Στα 3 master classes θα δοκιμάσουμε την “παλαιωμένη” Πελοπόννησο και θα διαπιστώσουμε ότι τα κρασιά της αξίζουν μια θέση στα μακροβιότερα του ελληνικού αμπελώνα. Θα ανακαλύψουμε τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της περιοχής, δοκιμάζοντας ακόμα και ‘ακυκλοφόρητα’ κρασιά, ενώ θα συζητήσουμε για τη σπουδαιότητα και τη συνεισφορά των διεθνών ποικιλιών στην εξέλιξη του Πελοποννησιακού αμπελώνα, μέσα από γευστική δοκιμή 8 κρασιών.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού. Θα ταιριάξουμε τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως τυριά, αλλαντικά και σοκολάτες, εδέσματα που συχνά επιλέγουμε να συνοδεύσουμε το κρασί μας, με ξηρά και γλυκά κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες τις στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα τις κλείσει στις 20:00. Η είσοδος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των Κρασιών της Πελοποννήσου.

Ραντεβού, λοιπόν, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Μέχρι τότε, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο κατατοπιστικό ολοκαίνουριο site: www.peloponnesewinefestival.com όπου εκτός από τις πληροφορίες για την εκδήλωση, θα μάθετε για τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, τις ποικιλίες αλλά και τους παραγωγούς…

πηγή

To Top