ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πάτρα: «Τσιν, τσιν γλυκό κρασί…» και φέτος ο τρύγος για τους τοπικούς παραγωγούς!

Share

Ικανοποίηση για την συγκομιδή και τον μούστο – Ενδιαφέρον για εξαγωγές από χώρες της Βόρειας Ευρώπης

Ολοκληρώνεται η περίοδος του τρύγου για τους αμπελουργούς και τους καλλιεργητές, με δεκάδες παραγωγούς της Πάτρα να συγκεντρώνουν το σταφύλι και να φτιάχνουν τον μούστο από τον οποίο θα βγει το πατροπαράδοτο κρασί της περιοχής.

Η ποιότητα των σταφυλιών και των αμπελιών ήταν και αυτή την χρονιά εξαιρετική, όμως οι βροχές που έπεσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημιούργησαν ορισμένα προβλήματα στην δημιουργία του κρασιού αφού δεν επέτρεψε στους οινοποιούς να βγάλουν υψηλόβαθμο μούστο.

Έτσι, ο μούστος εξαιτίας των βροχών που έκανε ήταν χαμηλόβαθμος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, σύμφωνα με ανθρώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών, ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ποιότητα των κρασιών της Αχαΐας.

Αντίθετα και φέτος η ποιότητα των κρασιών θα είναι υψηλή, συνεχίζοντας την παράδοση που λέει ότι η Αχαΐα είναι μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της χώρας, βγάζοντας εξαιρετική παραγωγή.

Το θετικό είναι φέτος πως δεν υπήρξαν μεγάλες ζέστες και έτσι τα σταφύλια δεν σάπισαν στις αποθήκες των οινοποιών, γεγονός που ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον και φέτος  για εξαγωγές από χώρες κυρίως της Βόρειας Ευρώπης που λόγω του κρύου προτιμούν το γλυκό κρασί, είναι ήδη μεγάλο, με την Σουηδία, την Νορβηγία, την Φιλανδία και την Δανία να συγκαταλέγονται στους καλύτερους πελάτες της Πάτρας και της Αχαΐας.  

Ειδικότερα, για παραδοσιακά κρασιά της περιοχής, όπως είναι η μαυροδάφνη και το μοσχάτο υπάρχει μεγάλη ζήτηση, τόσο από το εξωτερικό, όσο από και το εσωτερικό.

Πηγή

To Top