ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Παρουσίαση του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΚΑΒΑΛΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ

Share

Ένας υπέροχος χώρος χτισμένος από ατόφια πέτρα το 1940 που στεγάζεται εσωτερικά μέσα στον χώρο του οινοποιείου του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΚΑΒΑΛΗ σε εμβαδόν 100 τμ και έχει ύψος που φτάνει τα 5,5 μ, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς σε Μουσείο οίνου και υπόγειο φυσικό κελάρι. Πληροφορίες: http://www.ktimamagavalis.gr/index.php/epikoinwnia

Παρουσίαση του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΚΑΒΑΛΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ

Το Κτήμα Μαγκάβαλης Οινοποιείον έχει έδρα την Σκοτεινή του νομού Αργολίδος.

Η επιχείρηση είναι Ατομική, Οικογενειακή και βρίσκεται λίγα μέτρα στο ψηλότερο σημείο βορειοδυτικά από το κέντρο του χωριού. Η Ίδρυση έγινε από τον Βασίλειο Μαγκάβαλη το έτος 1998 καθώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την εδαφολογία, την αμπελουργία και την οινοποίηση.

Οι Αμπελώνες είναι ιδιόκτητοι, αποτελούνται από τρία τεμάχια σε θέσεις, όπου το έδαφος και το υψόμετρο έχει διαφορές στη σύσταση του εδάφους. Έτσι ανάλογα επιλέξαμε τι ταιριάζει και πληροί τις ιδανικές συνθήκες για την δημιουργία νέων αμπελώνων.

Λόγω του ιδανικού κλίματος της περιοχής και σαν Έλληνες επιλέξαμε δύο γηγενή ποικιλίες οι οποίες κατέχουν εδώ και πολλά χρόνια την πρώτη θέση παγκοσμίως στα ράφια των καταστημάτων.

  1. ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΕΥΚΑ – ΡΟΖΕ
  2. ΑΓΙΩΡΓIΤΙΚΟ ΡΟΖΕ – ΕΡΥΘΡΑ

Οινοποιείο

Δημιουργήσαμε πολυχώρο για την ολοκληρωμένη επεξεργασία των πρώτων υλών των στεμφύλων και των παραγωγών του.
Ο χώρος είναι σχεδιασμένος από πολλαπλά επίπεδα καθ΄ ύψος και η διαδικασία της διαλογής των στεμφύλων βοηθάει την παραγωγή του γλεύκου να γίνεται με φυσική μέθοδο χωρίς την υπό βοήθεια των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να μην χάνει τα φυσικά του χαρακτηριστικά.
Το οινοποιείο μας πληροί όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός καθώς περιλαμβάνει τις εξής αυτονομίες :

  • Ιδιωτική πλήρης εγκατάσταση με διπλές μηχανές
  • Ιδιωτικό χώρο επισκευαστικού μηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων.
  • Ιδιωτικό χημείο όπου εξετάζονται τα προϊόντα και με εξετάσεις μικροβιολογικές των οίνων.
  • Απομονωμένος χώρος 5 μ κάτω από την επιφάνεια της γης όπου πραγματοποιείται η ωρίμανση των οίνων σε δρύινα Γαλλικά και Αμερικάνικα Βαρέλια, κάτω από ιδανικές σταθερές θερμοκρασίες.
  • Επίσης ιδιωτικό εμφιαλωτήριο όπου γίνεται η εμφιάλωση και η τυποποίηση των φιαλών.
  • Τα γραφεία μας στεγάζονται στην ίδια διεύθυνση.

Περιοχή

Aργολίδα, η κοιλάδα της Σκοτεινής. Το κάθε τι είναι παραμυθένιο, μυθικό, απίστευτο, θαυμαστό – μα ωστόσο αληθινό.

Η πρώτη ματιά και η πρώτη εικόνα μου από την Αργολίδα, μια γη που αμέσως με συναρπάζει. Τούτο το μέρος ίσως να είναι και το αρχαιότερο στην Ελλάδα. Έτσι φαντάζει. Έχει μία αρχέγονη ποιότητα, μια ακινησία που γοητεύει αλλά και γιατρεύει. Η γη της Αργολίδας – που είναι η πιο φιλική γη που έχω δει μέχρι τώρα σε όλες μου τις περιπλανήσεις – είναι κοντά μου. Κάθε μια ανακάλυψη φαίνεται παιδαριώδης, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η Σκοτεινή αποτελεί την έδρα της κοινότητας Αλέας.

Χτισμένη σε ύψος 650μ περίπου είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά τα οποία ουσιαστικά χωρίζουν την Αργολίδα προς βόρεια από την Κορινθία (λίμνη Στυμφαλία) και προς δυτικά από την Αρκαδία (Κανδήλα – Λεβίδι). Πήρε το όνομά της από το όρος Σκίαθις (σκιάζω) σημερινή ονομασία Σκοτεινή. Καθώς ο ήλιος πλησιάζει τη δύση του το όρος Σκίαθις τον καλύπτει και έτσι στις 5:30 μμ υπάρχει μια φυσική ομορφιά, απίστευτα θαυμαστή που συναρπάζει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού.

Ο ίδιος ο Παυσανίας συγκρίνει το μαστίγωμα στην Σπάρτη κατά την εορτή της Αρτέμιδος Ορθίας με την αντίστοιχη τελετή που τελείται ανά διετία, με το τελετουργικό των Αγριωνίων του Διονύσου, που ονομαζόταν Σκιέρεια, στην αρκαδική Αλέα, κατά την οποία μαστιγώνονται γυναίκες.

H φυσική ομορφιά περισσεύει στη Σκοτεινή και ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από την μεγαλοπρέπεια των ορεινών όγκων που περιβάλλουν το χωριό. Η βλάστηση είναι πλούσια και σε αυτό βοηθούν τα πολλά νερά που πηγάζουν από διάφορες πηγές που βρίσκονται στη περιοχή.

Τα Κρασιά μας:

Σκίαθις 2005

3 μέρες κρυοεκχύλιση στους 10 °C συμπαραμονή στεμφύλλων με το χυμό για 24 μέρες, με ανακυκλοφορίες 5 λεπτά ανά μία ώρα ιδιαίτερης έντασης. Παλαίωση 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια (γαλλικά 60%, αμερικάνικα 40%) 100% καινούρια και 12 μήνες παλαίωση στην φιάλη στο οινοποιείο.

Αργείων Πορφύρα 2012

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ), Ποικιλίες Αγιωργίτικο 100% Μονοποικιλιακό. Αμπελώνας Ιδιόκτητος, θέση Μύτικας-Σκοτεινή Αργολίδος (ύψος 690 μ). Κυρίαρχος τύπος εδάφους Κόκκινη άργιλος, πλούσιο σε μέταλλα.

Αέλια 2014

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ)

35% Μοσχοφίλερο, 65% Αγιωργίτικο. Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, αναστολή της μηλογαλακτικής ζύμωσης, σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες

Μοσχοφίλερο 2014

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ) 100% Μοσχοφίλερο. Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.

magavalis winery skiathis
« of 5 »

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top