NEA

Πάνε Prowein δέκα οινοποιεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Share

Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein, από το 1994 διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά.

Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο, αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Τα αποτελέσματα της 22ης Prowein το 2015 είχαν θετική εξέλιξη σε σχέση με το έτος 2014. Ειδικότερα το σύνολο των επισκεπτών ανήλθε στους 52.000 και το σύνολο των εκθετών στους 5.970. Η επισκεψιμότητα κατά το 2015 αυξήθηκε κατά 7% έναντι του 2014. Για τους Έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39% έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των Ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’ αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο. Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein είναι γεγονός και το 2016 και θα γίνει από τις 13 Μαρτίου 2016 έως τις 15 Μαρτίου. Η Enterprise Greece, προκειμένου να ενισχύσει την επισκεψιμότητα, αλλά και την προβολή των εκθετών του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, προγραμματίζει μία σειρά προωθητικών ενεργειών μεταξύ των οποίων την προβολή της συμμετοχής των εκθετών του περιπτέρου σε γερμανικά περιοδικά για το κρασί και μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Σημειώνουμε ότι το περίπτερο θα χωριστεί σε γεωγραφικές περιφέρειες (Μακεδονία, Αν. Μακεδονία Θράκη, Ήπειρος – Θεσσαλία, Πελοπόννησος, κ.ο.κ.), και ότι οι εκθέτες θα συμμετέχουν με σταντς μέσα στη γεωγραφική τους περιφέρεια. Επίσης, ότι τα ούζο – ποτά μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ειδική για τα αλκοολούχα ποτά αίθουσα της έκθεσης.

Συμμετοχή στην έκθεση «Prowein» που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 13 Μαρτίου 2016 έως τις 15 Μαρτίου 2016, θα έχει και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενισχύει τις επιχειρήσεις οινοποιίας που είναι εγκατεστημένες και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμμετέχοντας σε τομεακές εκθέσεις, ενισχύοντας την προώθηση του οίνου της περιοχής.  Στη συγκεκριμένη έκθεση έχουν δηλώσει ενδιαφέρον δέκα οινοποιητικές μονάδες της Π.Α.Μ.Θ., με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από το νομό Δράμας.

Το κόστος συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση Prowein θα είναι 12.000€. Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα φροντίσει και για τη διεξαγωγή ενιαίων εκδηλώσεων παρουσίασης σε wine bar των οινοποιητικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν.

Πηγή

To Top