ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Όλα για το Αγιωργίτικο» στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Share

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στις 20.00, με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, στα πλαίσια της συνάντησης του Wine Club THESSALONIKI ’96, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Όλα για το Αγιωργίτικο».

Επίσης θα παραβρεθούν οι οινολόγοι και οινοποιοί Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Γαία Οινοποιητική και Βασίλης Τσακτσαρλής από το Κτήμα Βιβλία Χώρα και ο επίκουρος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, με θέμα «Όλα για το Αγιωργίτικο», θα εξεταστούν ιδιαιτερότητες καλλιεργητικές τεχνικές και μεθόδους οινοποίησης, κλασική ζώνη Ονομασίας Προέλευσης και προνομιούχα αμπελοτόπια, περιοχές με Γεωγραφική Ένδειξη & νέες γεύσεις. Και, βεβαίως, θα δοκιμάσουμε 11 ετικέτες αντιπροσωπευτικά κρασιά του εκλεκτού σταφυλιού.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Λίγα λόγια για το Αγιωργίτικο
Αμπελουργοί και οινοποιοί, εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου. Όπου πολυδυναμικό, το σταφύλι που κάτω από διαφορετικές συνθήκες (κλιματολογικές, καλλιεργητικές, τεχνολογικές) μπορεί να μας χαρίσει κρασιά με, σαφέστατα, διαφορετικό χαρακτήρα και τύπο, διατηρώντας, ωστόσο, ταυτόχρονα υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε καθέναν από τους τύπους αυτούς.
Οι οινόφιλοι, από την άλλη, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά των κρασιών του. Το έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο που ξεχειλίζει φρούτο: ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και γλυκά μπαχαρικά. Και στο στόμα; Εδώ είναι το μυστικό της γοητείας τους. Πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική! Σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί. Κρασιά που μπορούν να προσελκύσουν τους παγκόσμιους λάτρεις του Νέου Κόσμου.

Το Αγιωργίτικο με μια ματιά
Έκταση αμπελώνων: Ελλάδα: 3.634 ha (5,45%), Νεμέα: 3.000 ha
Π.Ο.Π.: Νεμέα
Συνώνυμα: Μαύρο Νεμέας, Μαυρούδι Νεμέας

Πηγή

To Top