ΔΙΑΦΟΡΑ

My wine: Η εφαρμογή που σε κάνει ειδικό στο κρασί

Share

Πόσες φορές έχετε βρεθεί να χαζεύετε τα ράφια ενός σούπερ μάρκετ και να μην μπορείτε να αποφασίσετε τι κρασί να διαλέξετε για να πάρετε δώρο, ή να χαρείτε μαζί με την παρέα σας; Ή ακόμα σκεφτείτε τις φορές που θέλατε να αγοράσετε ένα κρασί, που να ταιριάζει με το μενού του δείπνου σας και τελικά δεν κάνατε τη σωστή επιλογή.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που θέλουμε να επιλέξουμε ένα κρασί που να μας ταιριάζει, αλλά δεν έχουμε ούτε κάποιο «γνώστη» να μας συμβουλεύσει, ούτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να το κάνουμε με επιτυχία. Αυτό πλέον άλλαξε και ο καθένας μας θα μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα «ειδικός» στο κρασί. Πώς; Η αλυσίδα My market λάνσαρε μια καινοτόμα εφαρμογή για το κρασί, το Μy wine, που μας προσφέρει εύκολη και ουσιαστική πρόσβαση στον κόσμο του κρασιού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια τέτοια πρωτοποριακή εφαρμογή, που μας ξεναγεί στο κόσμο του κρασιού μέσα από τις ετικέτες, τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά του.

Το πρώτο στάδιο: H απόκτηση της εφαρμογής

Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά επιτυχίας του Μy wine app είναι ότι μπορεί να «κατέβει» πολύ γρήγορα και εύκολα στο κινητό, είτε είναι Android, είτε iOS.Θα αναγνωρίσετε την εφαρμογή από το logo με τη φιάλη και το ποτήρι, στο φόντο του κόκκινου κρασιού της Βουργουνδίας.

Το δεύτερο στάδιο: H περιήγηση μέσα στο My wine app

Τώρα ξεκινάει το συναρπαστικό μέρος, η εξερεύνηση των επιλογών που έχουμε για την προσέγγιση του κρασιού. Μια συμβουλή πριν ξεκινήσετε το σερφάρισμα στις οινικές κατηγορίες: αφιερώστε λίγο χρόνο να κάνετε το προτεινόμενο κουίζ. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα και θα έχετε ήδη το πρώτο στοιχείο για τα κρασιά που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Μετά το κουίζ μπορούμε πλέον να μελετήσουμε το μενού, που βρίσκεται στο αριστερό μέρος. Μόλις πατήσετε στις γραμμές θα εμφανιστούν α. οι επιλογές προφίλ, β. το κελάρι μου, γ. το γλωσσάρι, δ. οι σημάνσεις των κρασιών, ε. οι σημάνσεις των τιμών, στ. οι προσφορές του My market και ζ. η επιλογή για σκανάρισμα.

Το προφίλ και το κελάρι είναι δυο πολύ έξυπνα και λειτουργικά πεδία, μιας και τα συμπληρώνετε εσείς, δημιουργώντας έτσι ένα αρχείο με τα κρασιά που εσείς προσωπικά ξεχωρίζετε. Το γλωσσάρι είναι επίσης πολύ λειτουργικό, γιατί βοηθάει στην κατανόηση των στοιχείων του κρασιού, που αφορούν στην παραγωγή, τη σύνθεση και το χαρακτήρα του.

Στην ενότητα των σημάνσεων των κρασιών, θα δείτε ότι κάθε κατηγορία (ελαφρύ, φρουτώδες, πλούσιο, αρωματικό, ταννικό και βαρελάτο) εκφράζεται με διαφορετικό χρώμα και σχέδιο.

Οι σημάνσεις των τιμών είναι χωρισμένες σε € 1-5, € 5,01- 9,99, € 10-14,99, € 15-19,99 και από € 20. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ακόμα πιο εύχρηστος ο τρόπος αναζήτησης, αφού μπορείτε να επιλέξετε απευθείας τη γκάμα τιμών που σας ενδιαφέρει.

Το τρίτο στάδιο: «H βουτιά στα βαθιά» ή αλλιώς διαλέγοντας το κατάλληλο κρασί!

Οι κατηγορίες της εφαρμογής είναι τέσσερις: κρασί και φαγητό, κρασί και γεύση, κρασί και σταφύλι, κρασί και περίσταση.

Κρασί και φαγητό: Σχεδιάζετε ένα μενού; Ανάλογα με τις πρώτες ύλες του (ψάρι, κρέας, λαχανικά κ.λπ.) μπορείτε να δείτε απευθείας με ένα μόνο κλικ τις ετικέτες που ταιριάζουν. Μάλιστα αν κάνετε ένα επιπλέον κλικ στην ετικέτα, εμφανίζονται οι αναλυτικές πληροφορίες για το κρασί: η ποικιλιακή του σύνθεση, το οινοποιείο, η περιεκτικότητα μιας φιάλης, η προέλευση, οι αλκοολικοί βαθμοί, ο τύπος, ο χαρακτηρισμός, η σήμανση της τιμής του, μαζί με σημειώσεις για τα αρώματα, τη γεύση και τα καλύτερα γευστικά «παντρέματα».

Κρασί και γεύση: Εδώ ομαδοποιούνται τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού. Έτσι αν θέλετε κάτι λευκό και ελαφρύ θα το βρείτε αμέσως, το ίδιο αν έχετε όρεξη για ένα πλούσιο κόκκινο και ούτω καθεξής.

Κρασί και σταφύλι: Η αναζήτηση γίνεται με βάση την ποικιλία, δεδομένου ότι έχει γίνει μία άρτια χαρτογράφησή τους στην εφαρμογή.

Κρασί και περίσταση: Aν θέλετε να πάρετε κάποιο δώρο, αν διοργανώνετε πάρτι και πρέπει να διαλέξετε κρασιά, αν είναι γιορτές και έχετε τραπέζι στο σπίτι, για κάθε περίσταση υπάρχει η ιδανική οινική πρόταση.

Με το My wine app είναι σαν να έχετε δίπλα σας συνέχεια έναν έμπειρο οινολόγο. Με όλα τα οινικά μυστικά στην οθόνη σας, ό,τι και αν συμβεί θα είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κάντε το πρώτο test διοργανώνοντας μια συγκέντρωση με φίλους στον κήπο ή στην βεράντα σας, επιλέξτε τα πιο ταιριαστά κρασιά και κερδίστε τις εντυπώσεις!

Για την επιλογή των κρασιών, συμβουλευθείτε το My wine app. Για μεγαλύτερη ευκολία, στο κατάστημα, θα ανακαλύψετε ότι κάθε κρασί έχει ένα καρτελάκι με βασικά χαρακτηριστικά του.

Πηγή

To Top