ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«My Wine app-ολαύσεις»: Πάρε μέρος στο πιο γοητευτικό crash test σεμινάριο ροζέ κρασιών

Share

Ο Μάρτιος φέρνει μαζί του το καθιερωμένο πλέον σεμινάριο της σειράς «My Wine app-ολαύσεις» από τα My market με την υποστήριξη της πρωτοποριακής εφαρμογής My wine appΤο σεμινάριο θα είναι αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά, την πιο ιντριγκαδόρικη αλλά και δημοφιλή οινική κατηγορία.

Τα τριανταφυλλί, σομόν, κρεμμυδί και ρόδινα κρασιά είναι γαστρονομικά πασπαρτού αφού ταιριάζουν με όλες σχεδόν τις γεύσεις, έχουν πληθωρικό αρωματικό μπουκέτο και σύνθετη γευστική παλέτα. Στη γευσιγνωσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο My market Χαλανδρίου (Λεωφόρος Πεντέλης 142) στις 18:00, θα κάνουμε μια νόστιμη βουτιά σε όλα τα διαφορετικά είδη. Ροζέ ξηρά που προέρχονται από χαρισματικές ελληνικές ποικιλίες, όπως το Αγιωργίτικο, η Λημνιώνα και το Ξινόμαυρο, ή από δημοφιλές ξένες, όπως το Grenache rouge, το Syrah και το Cabernet. Λαμπερά αφρώδη με αρώματα λουλουδιών και φρούτων και ακαταμάχητα ημίγλυκα και γλυκά με νύξεις από μαρμελάδες φρούτων.

Τα ροζέ κρασιά έχουν καταγράψει μια εντυπωσιακή πορεία – από το περιθώριο κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να περάσουν στο προσκήνιο και να κερδίσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αλήθεια, ξέρετε πως παράγονται τα ροζέ κρασιά; Ποια είναι τα βασικά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους; Είναι πιο κοντά στα λευκά ή στα ερυθρά; Κάποτε ήταν το αποτέλεσμα της μίξης λευκών και ερυθρών κρασιών, κάτι που πλέον απαγορεύεται και τα ροζέ κρασιά ακολουθούν την δική τους οινοποιητική διαδικασία.

Στο σεμινάριο θα δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες φιάλες που κυκλοφορούν. Το ελκυστικό L’ Esprit du Lac, το μυρωδάτο Μαύρο Πρόβατο, το δημοφιλές Whispering Angel, το σπάνιο Λημνιώνα Ζαφειράκη, το ρομαντικό Bee, το εκρηκτικό Μαύρο Μοσχάτο Μίγας, το φινετσάτο Segura Vindas και οι αφρώδεις Ακακίες θα μας μυήσουν σε όλο το ροζέ φάσμα.

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην ξεχωριστή δοκιμή, κατεβάστε το My wine app στο κινητό σας και μάθετε τα πάντα γύρω από το κρασί! Στη συνέχεια, απαντήστε σωστά σε τρεις ερωτήσεις στο link και γίνετε και εσείς μέλος της παρέας των My wine app-ολαύσεων! Καλή επιτυχία σε όλους!

Πηγή

To Top