ΔΙΑΦΟΡΑ

Μικρός Βοριάς Riesling: Το πολυβραβευμένο Ελληνικό κρασί με άρωμα Ευρώπης

Share

Το Riesling ως οινική ποικιλία αγαπά τις βόρειες χώρες και τα ψυχρά κλίματα. Ο οινολόγος και οινοποιός Άγγελος Ρούβαλης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη οινική ευαισθησία, και αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την δυναμική της αμπελουργικής ζώνης της ορεινής Αιγιάλειας, σε συνεργασία με αμπελώνες της περιοχής, δημιουργεί το Μικρό Βοριά Riesling,  σε πολύ περιορισμένη παραγωγή, με μόλις 3.000 φιάλες ετησίως.

Ο Μικρός Βοριάς Riesling είναι κρασί με ξεχωριστή προσωπικότητα. Τα πλούσια αρώματα λευκών ανθέων όπως γαρδένια και γιασεμί, πλαισιώνονται από τη φρεσκάδα της μέντας και του βασιλικού σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα σας εντυπωσιάσει από  την πρώτη επαφή. Το εξαιρετικό αυτό λευκό, ξηρό κρασί είναι πλούσιο στη γεύση, με διακριτή τραγανή οξύτητα που διατηρεί την γευστική του αρμονία, προσφέροντας παράλληλα μακριά και αρωματική επίγευση.

Ένα έξοχο απεριτίφ, αλλά και ιδανικός σύντροφος για πιάτα με έντονο χαρακτήρα όπως τα ασιατικά μενού, τα πιάτα θαλασσινών και τα έντονα τυριά. Ο κομψός αρωματικός του χαρακτήρας θα συνοδεύει υπέροχα γλυκόξινες γεύσεις και σαλάτες. Θα το απολαύσετε ιδανικά στους 12 – 14 °C.

Ο Μικρός Βοριάς Riesling 2007 αποτελεί μάλιστα το μοναδικό Riesling εκτός κεντρικής Ευρώπης που έχει βραβευτεί ανάμεσα στα 1500 Riesling που δοκιμάστηκαν από το γερμανικό περιοδικό Weinwelt. Το 2008 του απονεμήθηκε και ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό MUNDUS VINI, πέραν το μεταλλίων που έχει κατακτήσει σε εγχώριους διαγωνισμούς.

Αρκετοί, θεωρούν το Riesling ως την πιο φίνα οινική ποικιλία του πλανήτη. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Μικρό Βοριά Riesling, μαζί και με τα υπόλοιπα κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, του Άγγελου Ρούβαλη, στο Φεστιβάλ Πελοποννησιακών Οίνων που διοργανώνεται την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα.

Πηγή

To Top