ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προ των πυλών τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2016

Share

Έρχονται για τρίτη χρονιά τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Νοεμβρίου ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Το καθιερωμένο ραντεβού των επιλεκτικών οινόφιλων έρχεται λίγο νωρίτερα φέτος, την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου. Στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Βρετανίας, θα συγκεντρωθεί για μια ακόμη χρονιά η αφρόκρεμα των ερυθρών κρασιών της ελληνικής αγοράς. Οι κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί θα σας περιμένουν με το ερυθρό κρασί-ναυαρχίδα τους και μια σειρά από σπάνιες ετικέτες, ενώ οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν ορισμένες από τις καλύτερες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

Με ένα αντίτιμο €40, ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα «επιταγών» αξίας €3 έκαστη τις οποίες εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Ενώ, όπως κάθε χρονιά, πολλά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν δοκιμή.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει μία ή περισσότερες «επιταγές», ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο «επιταγές». Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ, εφόσον το επιθυμεί.

Κοντά μας φέτος, η κορυφαία οινοχόος Laure Patry, Executive Head Sommelier του ομίλου των 19 εστιατορίων -στο Λονδίνο και αλλού- του διάσημου σεφ Jason Atherton, ενός από τους πιο επιδραστικούς σεφ στον κόσμο. Η Laure θα επιλέξει από την έκθεση και κάποιες ετικέτες που το 2017 θα μπουν στις λίστες των εστιατορίων που διαχειρίζεται.

Το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, θα οργανώσουμε το καθιερωμένο diner de gala των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. Το θέμα του φέτος αγγίζει την καρδιά του …debate γύρω από το τι σημαίνει μεγάλο κρασί και είναι: Φινέτσα και Πληθωρικότητα, οι δύο όψεις της ποιότητας. Έτσι, κάθε πιάτο θα σερβίρεται με ένα ζευγάρι κορυφαίων –κατά την εκτίμησή μας- ελληνικών κρασιών που το καθένα τους διακρίνεται είτε για την κομψότητα είτε για τον πλούτο του.

Πηγή

To Top