ΔΙΑΦΟΡΑ

Παρουσίαση του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ

Share

Untitled-5

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη (Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο) αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος.

Πληροφορίες εδώ: www.ktima-pavlidis.gr

Παρουσίαση του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ

pavlidis winery

Η γεωγραφική διαμόρφωση των αμπελώνων μας δίνει ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, με δροσερούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι οποίοι συνεπάγονται μία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, παρατείνεται η περίοδος ωρίμανσης, δίνοντας στα σταφύλια τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας,  συγκεντρώνοντας παράλληλα υψηλά αρωματικά και φαινολικά χαρακτηριστικά.

Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι οποίοι να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών, τα οποία, από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη Ελλάδα, είχαν επιλεχθεί από τους προγόνους μας για την εγκατάσταση των αμπέλων τους. Για την επίτευξη των στόχων μας διαθέτουμε αμπελώνα 650 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο.

Με σύγχρονες  καλλιεργητικές τεχνικές (όπως η άρδευση στα πρότυπα του RDI με την υποστήριξη δυο ιδιόκτητων μετεωρολογικών σταθμών), προσεγγίζεται η  βέλτιστη ωριμότητα, ενώ, ο οινολογικός εξοπλισμός επιλέγεται αυστηρά με αρχή την προστασία της πρώτης ύλης, του σταφυλιού και των προϊόντων του. Έτσι, με την οινοποίηση εξάγουμε και αναδεικνύουμε κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και τις γευστικές ισορροπίες που κρύβει μέσα στα κύτταρά του το σταφύλι.

Ειδικότερα το Κτήμα Παυλίδη έχει να παρουσιάσει την οικογένεια ΤΗΕΜΑ, με το λευκό να γεννιέται από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon Blanc, το ερυθρό αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Αγιωργίτικου με το  Syrah και το ροζέ παραγόμενο από σταφύλια της ισπανικής ποικιλίας Tempranillo. Επίσης, υπάρχουν τα μονοποικιλιακά  EMPHASIS Syrah, Tempranillo, Chardonnay και Ασύρτικο.

pavlidis vines a credits markos torpillas

pavlidis thema

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top