ΔΙΑΦΟΡΑ

Κτήμα Παυλίδη: THEMA ερυθρό στη “La Cite du Vin”

Share

ktima-pavlidi-thema-erithro-sti-la-cite-du-vinΤον περασμένο μήνα άνοιξε τις πόρτες του στο Μπορντό της Γαλλίας η «La Cité du Vin» (Η Πόλη του Κρασιού), το μεγαλύτερο μουσείο και πολιτισμικό κέντρο αφιερωμένο στην παγκόσμια ζωντανή κληρονομιά του κρασιού.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό κτίριο, που έγινε το έμβλημα του Μπορντώ, εκτείνεται σε 13.350 τ.μ. με ύψος 55 μέτρων. Αυτό το θεματικό πάρκο συμπεριλαμβάνει αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών και άλλους εκθεσιακούς χώρους. Η «La Cité du Vin» προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι ανακάλυψης όλων των πολιτισμών καλλιέργειας της αμπέλου.

Στον πόλο αυτόν έλξης για τους λάτρεις του κρασιού βρίσκεται το «Latitude20», με wine bar, snack bar και κάβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα η κάβα απαριθμεί 14.000 φιάλες, συνολικά 800 οίνους που προέρχονται από περισσότερες από 70 χώρες. Ανάμεσα στους οίνους που επιλέχθηκαν βρίσκεται και το ΤΗΕΜΑ ερυθρό, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Δράμα από το Κτήμα Παυλίδη.

Με έναν ειδικό QR κωδικό που βρίσκεται πάνω στην κάθε φιάλη ΤΗΕΜΑ ερυθρού οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν video με τα γευστικά σχόλια του Andreas Larsson, Καλύτερο Οινοχόο του Κόσμου 2007, για την εσοδεία 2013 (στα αγγλικά με υποτίτλους στη γαλλική, ισπανική και κινέζικη γλώσσα).

Τη «La Cité du Vin» αναμένεται να επισκεφτούν 450.000 επισκέπτες το χρόνο.

To Top