ΔΙΑΦΟΡΑ

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη: Ακόμη μια ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική χρονιά

Share

Στον απόηχο του 2019, γεννιέται η ανάγκη ανασκόπησης των πεπραγμένων

Γεμάτη διακρίσεις η φετινή χρονιά για τα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη – με 8 χρυσά μετάλλια να δεσπόζουν- σε μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς. Αξιοσημείωτο είναι το διπλό χρυσό του νεότερου τέκνου της οικογένειας Domaine Costa Lazaridi της Μαλαγουζιάς -από τον ορεινό (υψ. 900.μ) αμπελώνα του Κατάφυτου- που εκπληρεί τις προσδοκίες μας κερδίζοντας το στοίχημα.

Οι διακρίσεις αυτές είναι η επιβράβευση της πορείας μας στον οινικό χώρο και αποτελούν το κίνητρο για την συνέχιση της προσπάθειας προς την επίτευξη του στόχου μας, την απόλυτη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το Κτήμα συμμετείχε στις κυριότερες ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις του κλάδου. Ξεκινώντας με την Prowein στη Γερμάνια, το Oenorama στην Αθήνα, την London wine Fair στο Λονδίνο και κλείνοντας όπως κάθε χρόνο με το Χάρτη των Γεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Με έμφαση στην ανάπτυξη νέων αγορών του εξωτερικού, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή στη Σαγκάη με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό. Η περίοδος του τρύγου αποτελεί πάντα την κορύφωση για κάθε χρονιά. Έτσι η σοδειά του 2019 παρουσιάζει υψηλό ποιοτικό δυναμικό, με τους λευκούς οίνους να είναι αρωματικοί με καλές οξύτητες και πολύ καλή δομή.

Οι ερυθροί οίνοι ευνοήθηκαν ιδιαίτερα, με την ένταση του χρώματος και τη συμπύκνωση τους να είναι εξαιρετικές, τις τανίνες αν και αρκετές πολύ ώριμες και καλοδουλεμένες. Με το κρασί πρωταγωνιστή των εορταστικών ημερών να ανεβάζει τη διάθεση και να μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια πολλά, με υγεία, δημιουργικότητα και πλούσιες οινικές απολαύσεις!

Πηγή

To Top