ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Κρασιά του Οινοποιείου ΡΟΥΒΑΛΗ

Share

Τα μοναδικά αμπελοτόπια των Πλαγιών της Αιγιάλειας είναι πηγές αστείρευτης έμπνευσης και δημιουργικότητας. Τα ξεχωριστά τους πλεονεκτήματα (βορεινή και θαλάσσια έκθεση, μεγάλο υψόμετρο, στραγγερές πλαγιές, βουνά-ασπίδες στους καυτούς νοτιάδες του καλοκαιριού) είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες και σε συνέργεια με την άριστη οινολογική γνώση και το πάθος για εξαίρετο οίνο οδηγούν σε κρασιά υψηλής ποιότητας και ξεχωριστής προσωπικότητας. www.rouvaliswinery.gr

Κρασιά του Οινοποιείου ΡΟΥΒΑΛΗ

– ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης Viognier / Ροδίτης

Ο ΜΙΤΟΣ ξετυλίγει τα μεγάλα λευκά κρασιά της ορεινής Αιγιάλειας. Viognier και Ροδίτης σε ένα υπέροχο συνδυασμό. Ο Ορεινός Ροδίτης από τις Πλαγιές Αιγιαλείας στην ιδανικότερη έκφραση του ενώνεται ευχάριστα με την γνωστότατη διεθνή ποικιλία Viognier που καλλιεργείται στα αμπελοτόπια της ορεινής Αιγιάλειας.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις, σύνθετο άρωμα μέτριας έντασης που εξελίσσεται ευχάριστα στο ποτήρι. Άρωμα φρέσκων άγουρων λευκόσαρκων φρούτων με ευχάριστες δόσεις εξωτικών φρούτων σε υπόβαθρο της χαρακτηριστικής μεταλλικότητας γνώρισμα των ποιοτικών κρασιών της περιοχής. Γευστικός πλούτος που εξελίσσεται και γίνεται αισθητός σε όλη την στοματική κοιλότητα, συνεχίζοντας με μεγάλη αρωματική ένταση και με μια σημαντική επίγευση που διαρκεί και επανέρχεται σε κύματα. Η οξύτητα κολακεύει αυτόν τον γευστικό πλούτο δημιουργώντας μια τρισδιάστατη γευστική αίσθηση.

Untitled-2

– ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης Sauvignon blanc / Ασύρτικο

Το Sauvignon blanc έχει δείξει τις μεγάλες ποιοτικές του δυνατότητες καλλιεργούμενο στις ορεινές και βορεινές πλαγιές της Αιγιαλείας. Το Ασύρτικο από την μεριά του, επιβεβαιώνει τον ηγεμονικό του χαρακτήρα αλλά και το teroir της Αιγιάλειας – γεμάτο ορυκτότητα και εσπεριδοειδή – στη σύνθεση του με το Sauvignon blanc.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Λευκοκίτρινο χρώμα, μεθυστικό άρωμα μεγάλης έντασης που ξεπερνά τα γνωστά αρώματα των δυο ποικιλιών δημιουργώντας ένα αρωματικό υπερσύνολο όπου μπορεί κανείς να διακρίνει πράσινα αμύγδαλα και φρέσκο φιστίκι Αιγίνης που στη συνέχεια εμπλουτίζεται από τα κλασσικά αρώματα του Sauvignon blanc της ορεινής Αιγιαλείας, όπως τα άγουρα εσπεριδοειδή, σπαράγγια, grapefruit. Γευστικά σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη στιγμή της επαφής με το στόμα. Η δροσερή του οξύτητα οδηγεί την γευστική απόλαυση καθώς συνοδεύεται από ένα πληθωρικό γευστικό σώμα που προσδίδει μια μοναδική αρμονία εμπλουτισμένη από μια πανδαισία αρωμάτων.

Untitled-3

– IANOS Cabernet Sauvignon 2004

Χρυσό βραβείο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Mundus Vini εφέτος! Με 9 χρόνια παλαίωση, η εσοδειά 2004 βρίσκεται στην κορυφή της γευστικής απόλαυσης που προσφέρει η αυτοκρατορική ποικιλία Cabernet και το terroir της Αιγιάλειας.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Αυτοκρατορική, κυρίαρχη γεύση με σκούρο πορφυρό χρώμα, τυπικά αρώματα Cabernet σε φόντο μπαχαρικών, σοκολάτας και μαρμελάδας από φρούτα του δάσους. Εξαιρετικά στιβαρές τανίνες, στρογγυλεμένες από τον χρόνο.

– IANOS Cava 2005

Η κομψότητα της παλαίωσης και η παλαίωση της κομψότητας! Επιλογή από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας μας. Η στιβαρότητα και η γλυκύτητα δένουν αρμονικά σ’ ένα κρασί που σε ταξιδεύει και αναζητά κορυφαία πιάτα να δημιουργήσει αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Βασική ποικιλία είναι το Cabernet Sauvignon πλαισιωμένο από τα «άριστα» βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Η επιλογή των άριστων βαρελιών μας δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ο αρωματικός χαρακτήρας του Cabernet Sauvignon εξελίσσεται αρμονικά με τα αρώματα παλαίωσης στα νέα δρύινα βαρέλια. Οι στιβαρές τανίνες του Cabernet Sauvignon κερδίζουν σε πάχος και όγκο από τις πιο «γλυκές» των άλλων ποικιλιών ενώ του χαρίζουν μια σταθερή δομή έτσι ώστε το κρασί να αντέχει σε μακρόχρονη παλαίωση.

Όλη οι σειρές των προϊόντων του Οινοποιείου:

  • Η σειρά ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ περιλαμβάνει τα φρέσκα και φρουτώδη ποικιλιακά κρασιά: το αρωματικό λευκό Chardonnay/Sauvignon blanc, το ερυθρό Merlot/Cabernet Sauvignon και σε μικρότερο αριθμό φιαλών τα ποικιλιακά Λαγόρθι, Riesling καθώς και το Ροζέ (Syrah).
  • Η σειρά ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης περιλαμβάνει εξαιρετικές προτάσεις λευκών κρασιών σε νέες και πρωτότυπες γευστικές προτάσεις. Ο ΜΙΤΟΣ θα ξετυλίγει τα μεγάλα κρασιά της ορεινής Αιγιαλείας.
  • Τέλος η σειρά κρασιών IANOS περιλαμβάνει τα κρασιά παλαίωσης της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ με ζύμωση ή παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Το IANOS Chardonnay (λευκό κρασί με ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια), το IANOS Cabernet Sauvignon(τυπικό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης), το IANOS Syrah (από τον ιδιόκτητο αμπελώνα ένα ευχάριστο και ξεχωριστό κρασί παλαίωσης) και το IANOS Cava που είναι η επιλογή των άριστων βαρελιών από την υπόγεια κάβα της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ.

Rouvalis-ASPROLITHI_2013-EL

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top