ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρασί από τους αυριανούς οινολόγους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Κρασί από τους αυριανούς οινολόγους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Share

Τάνια Γεωργιοπούλου

H εξέλιξη του ελληνικού κρασιού οφείλει πολλά στους επιστήμονες, τους Έλληνες οινολόγους που τα τελευταία χρόνια κάνουν θαύματα. Ο Senate Antnan, καθηγητής στο πρώην ΤΕΙ Οινολογίας και πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, είναι υπέρμαχος των ελληνικών κρασιών, τα οποία μάλιστα, όπως αναφέρει, σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερα ποιοτικά από τα αντίστοιχα γαλλικά. Όμως, επιμένει ότι «δεν τα προβάλλουμε όπως θα έπρεπε, δεν αναδεικνύονται». Το θέμα της φορολογίας και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έρχεται για ακόμα μια φορά στην κουβέντα. «Το ελληνικό κρασί αδικείται πολύ από τη φορολογία», τονίζει ο οινολόγος.

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για το ελληνικό κρασί, όχι μόνο σε επίπεδο κατανάλωσης, αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικό και αυτό σημαίνει πολλά για τις προοπτικές του κλάδου. «Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα νέα παιδιά, που μπαίνουν στο τμήμα, το έχουν δηλώσει ως πρώτο, ενώ θα μπορούσαν να πάνε και σε άλλες σχολές με βάση τη βαθμολογία που συμπληρώνουν».

Η ομάδα των «νέων οινολόγων» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο κοινό του Οινοράματος τα κρασιά που παρήχθησαν στο οινοποιείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σύντομα σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας των καθηγητών θα είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν και τη μπύρα δικής τους παραγωγής.

Πηγή

To Top