ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρασί από …. το βυθό βγάζει η Κροατία

Share

Ένα κρασί που φέρνει για πάντα το καλοκαίρι προσφέρει το υποβρύχιο οινοποιείο Edivo Vina, το οποίο παράγει κρασί και το εμφιαλώνει σε πήλινους αμφορείς οι οποίοι έχουν παραμείνει για δύο χρόνια στο βυθό. Φυσικά επάνω τους έχουν προσκολλήσει κοχύλια και άλλα θαλάσσια στοιχεία, τα οποία θυμίζουν για πάντα το καλοκαίρι.

Το κρασί κυκλοφορεί γυάλινα μπουκάλια των 0,75L σε πήλινο αμφορέα, τον οποίο στη συνέχεια να τοποθετούν στη θάλασσα και να αφήνουν για δύο περίπου χρόνια.

Η έμπνευση για το υποβρύχιο οινοποιείο Edivo Vina, που βρίσκεται κοντά στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ήρθε στους ιδιοκτήτες του πριν 12 χρόνια, όταν έλαβαν ως δώρο ένα μπουκάλι κρασί, που είχε πάνω του μέρη από αρχαίους αμφορείς. Κάπως έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι ανάλογο, το οποίο όμως θα γινόταν με φυσικό τρόπο και δεν θα αποτελούσε απλά τεχνητό διακοσμητικό.

Η ιστορία ξεκίνησε περί το 2011, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο κρασί του οινοποιείου. Μέχρι το 2013 οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει αρκετή έρευνα σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη χερσόνησο του Pelješac, ώστε να μπορέσουν στις αρχές του 2014 να “βυθίσουν” το πρώτο κρασί.

Το οινοποιείο επιτρέπει και στο κοινό να δει τον τρόπο παρασκευής των εν λόγω κρασιών προκειμένου να επιλέξουν το μπουκάλι που προτιμούν.

Πηγή

To Top