NEA

Όταν η κλιματική αλλαγή απειλεί το γαλλικό κρασί, οι επιστήμονες αναλαμβάνουν δράση

Share

Τι θα συμβεί αν αύριο το κρασί έχει περισσότερο αλκοόλ και διαφορετική γεύση, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το περίφημο κρασί του Μπορντό, αντιμετωπίζει έναν τέτοιο κίνδυνο.

Οι καλλιεργητές είναι αντιμέτωποι με όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις, για να αυξήσουν την παραγωγή στα οινοποιεία τους, σε σχέση με το παρελθόν.

Βασικός ανατρεπτικός παράγοντας είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά μια ομάδα επιστημόνων ερευνά από το 2009, πώς τα οινοποιεία στο Μπορντό μπορούν να προσαρμοστούν στις υψηλότερες θερμοκρασίες και στα ξηρότερα καλοκαίρια.

Με την καλλιέργεια 52 διαφορετικών τύπων σταφυλιών με ποικιλίες που προέρχονται από διάφορες χώρες, προσπαθούν να δημιουργήσουν το αποκαλούμενο «κρασί του μέλλοντος».

Πηγή

To Top