ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα.. αναζητώντας το τέλειο κρασί

Share

Το μέλλον του κρασιού ίσως να βρίσκεται στο διάστημα. Και συγκεκριμένα στο κινεζικό διαστημικό εργαστήριο Tiangong-2, όπου κλήματα θα εκτεθούν στις συνθήκες του διαστήματος με σκοπό να μελετηθούν οι ενδεχόμενες μεταλλάξεις τους.

Σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα DecanterChina.com, οι Κινέζοι επιστήμονες ευελπιστούν ότι οι μεταλλάξεις αυτές θα οδηγήσουν σε πιο ανθεκτικά κλήματα, καταλληλότερα για τις σκληρές συνθήκες των οινοπαραγωγών περιοχών της Κίνας.

Στο διαστημικό εργαστήρι βρίσκονται κλήματα των ποικιλιών Πινό νουάρ, Καμπερνέ σωβινιόν και Μερλό. Η έκθεση στην ακτινοβολία του διαστήματος πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει τα κλήματα να αποκτήσουν καλύτερη αντίσταση στο κρύο, την ξηρασία και τις ασθένειες.

Η Κίνα φιγουράρει στα πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού στον κόσμο, και αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού. Όμως το χώμα δεν ευνοεί την καλλιέργεια σε κάποιες οινοπαραγωγές περιοχές της Κίνας, που συχνά χαρακτηρίζονται και από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Έτσι, τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά την παραγωγή.

Πηγή

To Top