ΔΙΑΦΟΡΑ

Παρουσίαση Οινοποιείου-Ποτοποιείου Κεχρής

Share

Το οινοποιείο-ποτοποιείο Κεχρής είναι μια σύγχρονη οικογενειακή εταιρία με ειδίκευση στην οινοποίηση ρετσίνας υψηλής ποιότητας και ιστορία ενός αιώνα στην παραγωγή και εμφιάλωση μοναδικών για τον τύπο τους κρασιών και παραδοσιακών ηδύποτων.

Με το δημοφιλές «Κεχριμπάρι», ο οινολόγος-οινοπαραγωγός Στέλιος Κεχρής κατάφερε να αλλάξει το ρου στην ιστορία της ρετσίνας, αποδεικνύοντας πως, με τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες και μεθόδους οινοποίησης, το παραδοσιακό μας κρασί μπορεί να σταθεί στο ύψος των ποιοτικότερων οίνων παγκοσμίως. Με περισσότερες από 50 βραβεύσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, οι ρετσίνες του οινοποιείου «Κεχριμπάρι» και «Δάκρυ του Πεύκου», αποτελούν το επιστέγασμα της προσπάθειας του Στέλιου Κεχρή να επαναπροσδιορίσει τη ρετσίνα, αλλά και την πηγή έμπνευσης για την τέταρτη γενιά της οικογένειας που συνεχίζει το σπουδαίο έργο του. Οικογενειακή παράδοση και οινοποιητική φιλοσοφία ακολουθούνται πιστά και στην οινοποίηση των λευκών και ερυθρών κρασιών του οινοποιείου που ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα χαρμάνια, την ποιότητα και τη φινέτσα τους.

Το οινοποιείο-ποτοποιείο Κεχρής, ιδρυτικό μέλος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με τα προϊόντα της εταιρίας να εξάγονται πλέον σε 20 χώρες.

Το προϊοντικό portfolio της εταιρίας περιλαμβάνει 10 συνολικά ετικέτες:

  • Ρητινίτες Οίνοι (Ονομασία κατά Παράδοση): «Κεχριμπάρι» (ροδίτης), «Δάκρυ του Πεύκου» (ασύρτικο), «Φόντο Ροζέ» (ξινόμαυρο)
  • Λευκοί Οίνοι (ΠΓΕ Μακεδονία): «Γένεσις» (sauvignon blanc-ροδίτης), «Μυστικό» (μοσχάτο Αλεξανδρείας), «Τέταρτη Διάσταση» (sauvignon blanc-ασύρτικο)
  • Ερυθροί Οίνοι (ΠΓΕ Μακεδονία): «Γένεσις» (merlot-ξινόμαυρο), «Ξινόμαυρο», «Τέταρτη Διάσταση» (merlot-cabernet sauvignon-ξινόμαυρο)
  • Παραδοσιακά Ηδύποτα: «Δωρική» (άγριο κράνο και πράσινο καρυδάκι)

Untitled-4

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top