ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο του οινολόγου – Παρουσίαση δεξαμενής κωνικού τύπου

Share

Για έναν νέο φοιτητή οινολογίας ο οποίος δεν προέρχεται από οικογένεια οινοποιών ή με οινολογικό εργαστήριο θα τα βρει σκούρα αν επιθυμεί να ασχοληθεί με την παραγωγή. Είτε γινόταν οινολόγος βγάζοντας το ΤΕΙ οινολογίας, είτε παίρνοντας μεταπτυχιακό τίτλο στο γεωπονικό είτε σπουδάζοντας σε οποιοδήποτε ξένο πανεπιστήμιο οινολογία οι απαραίτητες πρακτικές γνώσεις δεν είναι ποτέ αρκετές, αν υπάρχουν. Ακόμα και οι θεωρητικές γνώσεις που αποκτάς στο πανεπιστήμιο, όσο καλός φοιτητής και να είσαι, δε συγκρίνονται με αυτές που θα αποκτήσεις έπειτα από μονάχα λίγους μήνες πρακτικής άσκησης σε ένα σύγχρονο οινοποιείο.

Αν και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την κατάλληλη δόση θέλησης του ενδιαφερόμενου, πολλοί είναι εκείνοι που δε καταφέρνουν να συνεχίσουν την προσπάθεια λόγω του φόβου και της αβεβαιότητας τους.

Η παρακάτω σειρά βίντεο στο YouTube και Facebook, το “The Winemaker’s Art” είναι μία προσπάθεια να ξεπεραστεί όσο γίνεται το πρόβλημα και ο φόβος της αποτυχίας πολλών από τους φοιτητές οινολογίας να τολμήσουν να στείλουν το βιογραφικό τους σε οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είτε τα στείλουν σκοπεύοντας να εργαστούν κατά τη διάρκεια του τρύγου σε ένα οινοποιείο, είτε στους αμπελώνες ενός οινοποιείου για να μάθουν πως γίνονται τα χειμερινά, θερινά κλαδέματα, η φυτοπροστασία και άλλες αμπελουργικές εργασίες. Επίσης απευθύνεται σε οινοποιούς, αμπελουργούς ακόμα και οινόφιλους με περιέργεια.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρουσιάζονται οι κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές κωνικού τύπου μπαίνοντας μέσα από τη λεγόμενη ανθρωποθυρίδα και εξηγώντας εν δράση τι κάνουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=o4uqVfuldhg

Οι δεξαμενές ενός οινοποιείου είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε σε ένα οινοποιείο και μία καλή κατανόηση της λογικής τους είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε νέο οινολόγο και οινοποιό. Απολαύστε! Kαι μη διστάσετε να εγγραφείτε σε YouTube και Facebook για περισσότερα.

Γιάννης Παπαδημητρακόπουλος Οινολόγος – Αμπελουργός MSc

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top