ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Θεσσαλονίκη στους 10 top προορισμούς για τους λάτρεις του κρασιού!

Share

Στη λίστα με τους 10 top ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους λάτρεις του κρασιού το 2019 συμπεριλήφθηκε η Θεσσαλονίκη. Η δεκάδα σχηματίστηκε από το έγκριτο Wine Enthusiast Magazine και η πόλη μας φιγουράρει ανάμεσα σε τόπους σε Αυστραλία, Ιταλία, Χιλή, Γαλλία κ.α.

«Αν και λιγότερη γνωστή από τα ελληνικά διάσημα νησιά όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη δίπλα στη θάλασσα με κτίρια κάθε στυλ και κάθε χρονικής περιόδου», αναφέρει διαδικτυακά το περιοδικό. Σε ό, τι αφορά τα κρασιά, το αφιέρωμα κάνει ειδική αναφορά στις οινικές γεύσεις που μπορεί να αναζητήσει κανείς στη συμπρωτεύουσα.

Το Wine Enthusiast Magazine προτείνει την άνοιξη και το φθινόπωρο ως καλύτερες εποχές για ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα δίνει ιδέες για επίσκεψη σε οινοποιεία, διαμονή και άλλες τουριστικές δραστηριότητες.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σχολιάζει στο Facebook: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Απαιτείται όραμα, προγραμματισμός, επιμονή στους στόχους και σκληρή δουλειά! Το brand “Thessaloniki” είναι ένα από τα πιο δυνατά σήματα της Ελλάδας, και θα έπρεπε να το χρησιμοποιούμε ακόμα παραπάνω! Πρόταση μου είναι όλα τα κρασιά της Βορείου Ελλάδας να υιοθετήσουν μια νέα προέλευση PGI Thessaloniki! Είμαστε πολύ μικροί στον παγκόσμιο χάρτη, ας εστιάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα branding που να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια. Φυσικά, οι περιοχές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, απλά μια «μάρκα ομπρέλα» θα μας επιτρέψει να έχουμε μεγαλύτερη συνέπεια, αναγνωρισιμότητα και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Δύσκολο, ναι! Ακατόρθωτο, όχι! Έτσι κι αλλιώς πρέπει να σπάσεις αυγά για να κανείς ομελέτα!».

Πηγή

To Top