ΔΙΑΦΟΡΑ

Η οινοποιία Μπουτάρη ανάμεσα στις 6 καλύτερες του κόσμου

Share

Το αμερικάνικο περιοδικό “Wine & Spirits”, στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε, τίμησε την οινοποιία Μπουτάρη με τη μεγάλη διάκριση «Οινοποιείο της Χρονιάς 2018», μια διάκριση που της απονέμεται για 18η χρονιά και συνεχίζει να την κατατάσσει ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες του κόσμου, που έχουν διαχρονικά διακριθεί πάνω από 18 χρονιές. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται παγκόσμιοι οινικοί κολοσσοί όπως οι Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste. Michelle (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια).

Παράλληλα, στο ίδιο τεύχος, το περιοδικό παρουσιάζει τα Τop 100 κρασιά της χρονιάς 2018 και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα: Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 2011 βραβευμένο με 95 βαθμούς, το Σαντορίνη Μπουτάρη 2017 με 90 βαθμούς και το Οροπέδιο 2017 με 90 βαθμούς.

Ο τίτλος «Οινοποιείο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό είναι ένας τίτλος πολύ σημαντικός για ένα οινοποιείο, σημειώνει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση. Η κατοχή του τίτλου αυτού για 18 χρόνια δηλώνει την αξία, τη συνέπεια και την υψηλή ποιότητα που διαχρονικά χαρακτηρίζει την οινοποιία Μπουτάρη, στο αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς του κρασιού και αναμφισβήτητα αποτελεί εξαιρετική προβολή του ελληνικού κρασιού και της Ελλάδας γενικότερα.

Η επιλογή των καλύτερων Οινοποιείων της Χρονιάς από το “Wine & Spirits” γίνεται μέσα από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών που πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι οίνου και κριτικοί του περιοδικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αναφέρεται ότι φέτος δοκιμάστηκαν πάνω από 15.000 ετικέτες. Οι οινοποιίες διακρίνονται τόσο για τα κρασιά τους, όσο και για τη συνέπεια και την εξέλιξή τους.

Η οινοκριτικός Tara Q. Thomas, παρουσιάζοντας την εταιρία Μπουτάρη στο συγκεκριμένο τεύχος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η 18η φορά που η Μπουτάρη κατατάσσεται μεταξύ των 100 κορυφαίων Οινοποιείων της χρονιάς, ένα εξαιρετικό κατόρθωμα για ένα οινοποιείο οπουδήποτε, πόσο μάλλον σε μια χώρα με σύγχρονη οινοποιία και τόσο νέα όσο αυτή της Ελλάδας. Αυτή η ομάδα συνεχίζει να αναδεικνύει το δυναμικό των ελληνικών αμπελώνων, τόσο με κλασικά κρασιά, όσο και με νέες συναρπαστικές εξερευνήσεις των γηγενών ποικιλιών».

Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, σχολιάζοντας τη διάκριση δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μας που συμβάλλουν στην κατάκτηση τόσο σπουδαίων διεθνών αναγνωρίσεων και να δεσμευτώ ότι η προσπάθειά μας για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού θα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη».

Πηγή

To Top