ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών έρχεται στο 2nd Rosé Grand Tasting στη Θεσσαλονίκη

Share

H Wine Plus ετοιμάζει τη 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Το ανοιξιάτικο παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, με υπότιτλο Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών, είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Πέρυσι την άνοιξη, ανταποκρινόμενοι στην αναγνωρισμένη διάθεση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών της Βόρειας Ελλάδας να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον οινικό κόσμο, διοργανώσαμε τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Μια σύγχρονου προφίλ εκδήλωση ελευθέρου τύπου γευστικής δοκιμής, στην οποία ο επισκέπτης σερβίρει μόνος του και δοκιμάζει τα κρασιά που επιθυμεί.

Εκατοντάδες επισκέπτες -επαγγελματίες και καταναλωτές- παρευρέθηκαν, επιβεβαιώνοντας πως το ροζέ κρασί είναι μια σημαντική τάση και στον χώρο του ελληνικού κρασιού. Και η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια εκδήλωση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της ποικιλομορφίας των ροζέ κρασιών, αγαπήθηκε πολύ από την πρώτη της διοργάνωση!

Στη 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki τα βασικά χαρακτηριστικά και φέτος θα είναι:

  • Απευθύνεται στους επαγγελματίες και τους οινόφιλους καταναλωτές.
  • Συμμετέχουν περισσότερα από 80 ροζέ κρασιά!

Από αχνορόδινα, έως σομόν και ρόδινα, ροζέ κρασιά κάθε χρωματικής/αρωματικής/γευστικής ‘απόχρωσης’, από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένα του εξωτερικού, θα περιμένουν τους επισκέπτες. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων και ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

  • Είναι εκδήλωση ελευθέρου τύπου γευστικής δοκιμής.

Που σημαίνει ότι οι επισκέπτες σερβίρουν μόνοι τους και δοκιμάζουν όλα τα ροζέ κρασιά που επιθυμούν. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί βρίσκονται τυπωμένες, δίπλα στη φιάλη του, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του. Οι επισκέπτες έχουν τον χρόνο και την άνεση να δοκιμάσουν το κάθε κρασί με την ησυχία τους, να κρατήσουν σημειώσεις στο εύχρηστο WP wine notebook, να συζητήσουν μεταξύ τους τα κρασιά που δοκιμάζουν. Μια ολόκληρη ομάδα οινολόγων και εξειδικευμένων συνεργατών της Wine Plus επιμελείται τη σωστή λειτουργία της γευστικής δοκιμής, ώστε όλες οι φιάλες να είναι πάντοτε πλήρεις και στη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος.

  • Προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Η Wine Plus, σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, έχει προβλέψει και πάλι ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Στο Wine Plus Wine School προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών.

Στο Θέατρο Γεύσης θα σερβιριστούν εδέσματα που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών & εδεσμάτων.

Στο τέλος της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί κλήρωση φιαλών ροζέ magnum.

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki  Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών πραγματοποιείται με την αιγίδα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.

INFO

– ημερομηνία: Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
– τόπος: ξενοδοχείο Makedonia Palace
– ωράριο λειτουργίας:
14.00 – 16.00 επαγγελματίες, είσοδος με πρόσκληση ή επίδειξη επαγγελματικής κάρτας
16:00 – 21.00 καταναλωτές, είσοδος με εισιτήριο 5€

Πηγή

To Top