ΠΑΡΑΓΩΓΗ

H Πεσούσα Δρυς του κτήματος κυρ Γιάννη

Share

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Ένα κρασί-σύμβολο κυκλοφορεί με ετικέτα αφιερωμένη στην Πεσούσα Δρυ του κτήματος και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τα πλούσια γιορτινά δείπνα…

Για πάνω από εκατό χρόνια, δίπλα από τον Πύργο του Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, στεκόταν η εμβληματική δρυς, η οποία είχε γίνει σύμβολο για το Κτήμα και κοσμούσε όχι μόνο το λογότυπο, αλλά και όλες τις ετικέτες. Δυστυχώς, με τις δύσκολες φετινές καιρικές συνθήκες στη βόρεια Ελλάδα, η δρυς έπεσε. Οι άνθρωποι του Κτήματος, για να την τιμήσουν, κυκλοφορούν το ιστορικό κρασί του οινοποιείου, το Γιαννακοχώρι, με το όνομα Fallen oak και με ετικέτα, που είναι αφιερωμένη στην πεσούσα δρυ.

Το κρασί αυτό, το πρώτο του Κτήματος, κυκλοφόρησε το 1992 και μέχρι σήμερα αποτελεί κορυφαίο κρασί του οινοποιείου Κυρ Γιάννη. Δεν μπορούσαν, όπως μας λέει ο Στέλιος Μπουτάρης, να διαλέξουν κάποιο άλλο κρασί να αποτελέσει υπογραφή της δρυός. Αν και ο χαμός της ήταν πολύ οδυνηρός, το Κτήμα θα την έχει στην καρδιά του πάντα και θα συνεχίσει την ενεργή πορεία του με κρασιά όπως το Fallen oak.

Πηγή

To Top