ΔΙΑΦΟΡΑ

Φοβερή καινοτομία – Νερό με γεύση κρασιού για να μη μεθάτε ποτέ!

Share

Ένα οινοποιείο στην περιοχή της Γαλικίας στην Ισπανία παρουσίασε πρόσφατα ένα… επαναστατικό νερό αρωματισμένο με κρασί που επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαύσουν τη γεύση του κόκκινου ή του λευκού κρασιού χωρίς να ανησυχούν για το αν θα μεθύσουν ή αν θα πάρουν κιλά.

Το προϊόν ονομάζεται Vida Gallaecia και είναι αποτέλεσμα μιας διετούς συνεργασίας μεταξύ του οινοποιείου Bodega Líquido Gallaecia και επιστημόνων της κρατικής υπηρεσίας του Συμβουλίου Επιστημονικής Έρευνας (CSIC). Έχει γεύση κρασιού, αλλά έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου αλκοόλ, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα.

Αν και η μυστική συνταγή πίσω από το έξυπνο ποτό είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, οι δημιουργοί του αποκάλυψαν ότι περιλαμβάνει τη χρήση φλαβονολών από σταφύλια και υπολείμματα σταφυλιού από τη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Μάλιστα, η πρόσληψη φλαβονολών, συνδέεται με οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές δράσεις.

Το περίεργο ποτό Vida Gallaecia εμπλουτίζεται με γεύσεις κρασιού από δύο ποικιλίες σταφυλιών – της Mencia για το κόκκινο κρασί και της Godello για το λευκό κρασί – και δεν περιέχει χημικούς διαλύτες. Η βάση του νερού προέρχεται από πηγές της Γαλικίας και το κρασί από αμπελώνες της Ισπανίας.

Πηγή

To Top