ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΡΕΥΝΑ: Πες (μου) τι κρασί πίνεις να σου πω ποιος είσαι

Share

Το αγαπημένο σου χρώμα ή η μουσική που ακούς έχει στο παρελθόν αποδειχτεί πως αποκαλύπτoυν πολλά για εσένα. Τι θα έλεγες όμως, αν μάθαινες πως και το κρασί που πίνεις είναι επίσης ισχυρός δείκτης της προσωπικότητάς σου; Καλά διάβασες. Νέα έρευνα έρχεται να συσχετίσει την επιλογή κόκκινου ή λευκού κρασιού με στοιχεία του χαρακτήρα σου: Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Food & Wine και μελέτη του Coravin, μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαφορές υπάρχουν στην προσωπικότητα των ανθρώπων που προτιμούν κόκκινο κρασί αντί λευκό.

Στην  εν λόγω έρευνα οποία συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί ηλικίας άνω των 21 ετών. Εκτός από την ηλικία, όλοι οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έπιναν τέσσερα ή περισσότερα ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 72% δήλωσε ότι αγαπημένο  μέρος για να πίνει κρασί είναι το σπίτι, το 49% ότι του αρέσει να πίνει σε εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις και το 75% ότι συχνά θα πιει ό, τι και οι άλλοι, ενώ το 62% ότι συχνά δεν πίνει μετά την εργασία ή το δείπνο επειδή δεν θέλει να ανοίξει νέο μπουκάλι. Τελικώς τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εάν προτιμάς το κόκκινο κρασί, είναι πιο πιθανό να μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου ως “λάτρης του” (ακόμη και αν δεν είσαι). Ακόμη, η προτίμησή σου δείχνει πως είσαι εσωστρεφής, προτιμάς τα σκυλιά, την τζαζ και είσαι περιπετειώδης. Τέλος, ότι είσαι ταπεινός και οργανωμένος, ενώ καταναλώνεις κατά μέσο όρο 40 δολάρια ανά φιάλη.

Aπό την άλλη εάν «ψηφίζεις» λευκό κρασί, είναι λιγότερο πιθανό να αποκαλείς τον εαυτό σου ως “λάτρης του” και μάλλον είσαι εξωστρεφής, προτιμάς τις γάτες, ακούς… πανκ, είσαι περίεργος, σαρκαστικός και τελειομανής, ενώ ξοδεύεις κατά μέσο όρο 37 δολάρια ανά φιάλη.

Αν πάλι, τυχαίνει να πίνεις ροζέ, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένεις τα αποτελέσματα μιας επόμενης έρευνας. Πάντως, ανεξαρτήτως του είδους κρασιού που επιλέγεις, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι μια μέτρια ποσότητα μπορεί να είναι πραγματικά καλή για την καρδιά σου, ή ακόμα και να σε βοηθήσει να μιλήσεις μια ξένη γλώσσα. Το λένε και οι ειδικοί!

Πηγή

To Top