ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελληνικό κρασί: Κατακτά το Λονδίνο

Share

Στην εκδήλωση του ΣΕΟ στην αγγλική πρωτεύουσα συμμετείχαν 44 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα

Την περασμένη Τρίτη 9 Απριλίου η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε  περίπου 300 επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε σημαντικός αριθμός επιδραστικών Masters of Wine, Master Sommeliers, εισαγωγείς και χονδρέμποροι, αγοραστές από κάβες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και super markets, δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί.

Οινοποιεία: Ζυμώσεις και deals στην αγορά του κρασιού

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν 3 sold out master classes με ομιλητές τον διακεκριμένο Master of Wine Richard Bampfield και τον Bert Blaize, έναν από τους κορυφαίους οινοχόους και μέσα στους 50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κρασιού στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι δύο ομιλητές μαζί με την χημικό-οινολόγο, σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Σοφία Πέρπερα μύησαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του ΣΕΟ σε μια οινική περιήγηση στους αμπελώνες της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα παρουσιάζοντας κορυφαία ελληνικά κρασιά από τη Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική Ελλάδα και Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σάμο και Σύρο.

Εξαγωγές 7 εκατ. ευρώ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 44 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα τα οποία απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο γιατί το ελληνικό κρασί αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα δυνατότερα trends στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το φράγμα των 7 εκ ευρώ σε αξία εξαγωγών.

Η εκδήλωση της Τρίτης ήταν η εναρκτήρια της φετινής χρονιάς που έχει στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς του ελληνικού κρασιού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνα ελληνικού κρασιού σε συνεργασία με σημαντικό αριθμό σημείων λιανικής στο Λονδίνο αλλά και σε περιφερειακές πόλεις, επισκέψεις εξοικείωσης αγοραστών στους ελληνικούς αμπελώνες και μια σειρά από γευστικές δοκιμές και εκπαιδευτικά master classes σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο 2024.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στοΕλληνικό κρασί. Όλο και περισσότερες καταξιωμένες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής αποφασίζουν να συμπεριλάβουν ελληνικά κρασιά στο χαρτοφυλάκιό τους ενώ super market, κάβες και εστιατόρια εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διείσδυση του ελληνικού κρασιού στην πολύ ανταγωνιστική Βρετανική αγορά είναι πολυεπίπεδη και ουσιαστική και δεν περιορίζεται στην ελληνική κοινότητα. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δίνει έμφαση στις στοχευμένες επαγγελματικές ενέργειες που έχουν στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς που καλύπτει το ελληνικό κρασί και πάντα σε συμφωνία με το σχέδιο marketing που έχουμε εκπονήσει»,  ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ. Γιάννης Βογιατζής.

Πηγή

To Top