ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 3-4 Σεπτ 2016

Share

LafazanisWinery-Logo

Εκδηλώσεις στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (3-4 Σεπτεμβρίου 2016) στο πλαίσιο των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας

Η οινοποιία Λαφαζάνη γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια της στον οινικό χώρο. Μετρώντας ήδη τρεις γενιές οινοποιών, ξεκίνησε την πορεία της το 1946 και αναπτύχθηκε δυναμικά με γνώση και τεχνολογική υποδομή που βελτιωνόταν στην πορεία του χρόνου.

Ο Σπύρος Λαφαζάνης, δεύτερης γενιάς οινοποιός, οινολόγος και επικεφαλής της εταιρίας, οραματίστηκε από πολύ νωρίς τον ιδανικό τόπο για ένα νέο οινοποιείο και ήταν ο πρώτος μη κορίνθιος οινοποιός που επέλεξε τη Νεμέα για να στήσει μία υπερσύγχρονη μονάδα και να επενδύσει στο μοναδικό τερουάρ της περιοχής καλλιεργώντας γηγενείς και ξένες ποικιλίες σε επιλεγμένα αμπελοτόπια.

Με τη φιλοσοφία να παράγει κρασιά με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, προσιτά σε κάθε καταναλωτή και φίλο του κρασιού, δημιούργησε δημοφιλείς ετικέτες κατακτώντας ένα ισχυρό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ το 10% της παραγωγής διατίθεται στο εξωτερικό σε πάνω από 10 χώρες.

Η οινοποιία διαθέτει μέχρι στιγμής 17 ετικέτες σε 5 γκάμες προϊόντων.

Το 2014 η Οινοποιία Λαφαζάνη κάνει ένα μεγάλο βήμα και επενδύει στην εξαγορά και αναδημιουργία του ιστορικού οινοποιητικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας «Ο ΝΕΣΤΩΡ». Με αυτήν την κίνηση ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει για την εταιρία με στόχο την ανάδειξη και ισχυροποίηση των ποιοτικών κρασιών της Τριφυλλίας και της ευρύτερης Μεσσηνίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το οινοποιείο έχει στο δυναμικό του ήδη 8 ετικέτες προϊόντων.

Πέρα από το κρασί, η οινοποιϊα Λαφαζάνη επενδύει και στα αποστάγματα, έχοντας σε λειτουργία το πλέον σύγχρονο σύστημα απόσταξης.

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο οινοτουρισμός είναι μία ιδιαίτερη μορφή τουρισμού που συνδυάζει την αγάπη για το κρασί, την κουλτούρα, τον τόπο και τη φύση γύρω από την οποία παράγεται, αλλά και το πάθος και τη γνώση των ανθρώπων που το δημιουργούν και θέλουν να το μοιραστούν με κάθε επισκέπτη.

Η τρίτη γενιά της οινοποιϊας Λαφαζάνη αναπτύσσει δυναμικά τον οινοτουρισμό στα δύο οινοποιεία, του ΛΑΦΑΖΑΝΗ στη Νεμέα και του ΝΕΣΤΩΡ στην Τριφυλλία Πύλου, σχεδιάζοντας οινοτουριστικές εμπειρίες με στελέχωση και υποδομές υψηλού προφίλ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

Το οινοποιείο Λαφαζάνη δηλώνει ένα ισχυρό παρόν γιορτάζοντας μαζί με τα υπόλοιπα οινοποιεία της Νεμέας, την εποχή του τρύγου σε μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός από τη συμμετοχή του σε οργανωμένα προγράμματα επισκέψεων που θα γίνονται καθ’όλη τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο εορταστικό διήμερο ανοιχτό σε όλους, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Ξεναγήσεις στους επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας (10.00-19.00)
  • Γευσιγνωσία κρασιών οινοποιείων ΛΑΦΑΖΑΝΗ και ΝΕΣΤΩΡ
  • Δύο σεμινάρια για τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας και τον συνδυασμό φαγητού και κρασιού από τον βραβευμένο ως Καλύτερο Οινοχόο για το 2016, Άρη Σκλαβενίτη (Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, με κράτηση)
  • Ένα ιδιαίτερο master class με τον τίτλο «Η Γέννηση ενός Κρασιού» με τον Άρη Σκλαβενίτη (Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, με κράτηση)
  • Συναυλία με τους Gadjo Dilo (Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου)
  • Τρύγος στον αμπελώνα (Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου)
  • Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών (Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου)
  • Συναυλία με την παραδοσιακή ορχήστρα Χοροσταλίτες (Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου)

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του οινοποιείου Λαφαζάνη θα είναι κοντά στους επισκέπτες τις δύο αυτές μέρες, ξεναγώντας, δοκιμάζοντας, συζητώντας και γιορτάζοντας μαζί τους το αμπέλι και το κρασί, το πιο αγαπημένο αγαθό που βγάζει η ελληνική γη. www.lafazanis.gr

ΠΗΓΗ: www.WineNews.gr

To Top