NEA

Black Cottage! Μία Σκοτεινή Ομορφιά Από Τη Νέα Ζηλανδία

Share

Ανάμεσα σε αμπελώνες, γηγενείς φυτεύσεις, ελαιόδεντρα, ένα γήπεδο κρίκετ και δίπλα στον ποταμό Ōpaoa του Marlborough, ο ιδρυτής Dave Clouston και η οινοποιός Sanna Stander χρησιμοποιούν το Black Cottage για να φιλοξενήσουν διεθνείς επισκέπτες και φίλους.

Προκόπης Καρυδάκης

Ως οικογενειακό οινοποιείο, η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας των πάντων για το Black Cottage. Στο Marlborough ο στόχος του αμπελώνα είναι να ενισχύσει τη βιοποικιλότητα, να μεγαλώσει τον βιότοπο για τη ζωή των ιθαγενών πτηνών και να βελτιώσει την υγεία του εδάφους. Το πετυχαίνουν με το να είναι μέρος του προγράμματος Sustainable Winegrowers New Zealand. Επιπλέον, χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον φιάλες μικρού βάρους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Τα περισσότερα κρασιά είναι φιλικά προς τους vegan καταναλωτές από τον τρύγο του 2020.

Διαλέξαμε για εσάς τρία κρασιά:

BLACK COTTAGE SAUVIGNON BLANC 2023

Αυτό το sauvignon blanc έχει ένα απαλό αχυρένιο χρώμα και ένα πολύπλοκα αρώματα, σαμπούκου, γκουάβα, σταφίδας και υγρής πέτρας. Ο ουρανίσκος είναι ζουμερός με ξύσμα λάιμ, ενώ η αίσθηση στο στόμα είναι κομψή και εκλεπτυσμένη

Απολαύστε το με φίλους ένα ηλιόλουστο απόγευμα με ένα ψητό ψάρι στα κάρβουνα με (ή χωρίς) σάλτσα τσιμιτσούρι.

Η φετινή χρονιά  είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων δέκα ετών. Ένα δροσερό καλοκαίρι επέτρεψε στα σταφύλια να ωριμάσουν απαλά και ομοιόμορφα και να αναδείξουν τις συμπυκνωμένες και ξεχωριστές γεύσεις. Το Sauvignon Blanc είναι ζωντανό και εκφραστικό, με αναζωογονητική οξύτητα και εκλεπτυσμένη δομή στον ουρανίσκο. Η μέγιστη καθαρότητα των καρπών και ο ποικιλιακός χαρακτήρας επιτυγχάνονται μέσω κρυοεκχείλισης  σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παραμονής σε οινολάσπη για 2 μήνες για περισσότερη δομή και πολυπλοκότητα.

BLACK COTTAGE MARLBOROUGH PINOT NOIR 2022

Αλμυρό και γήινο με έντονα κόκκινα κεράσια, σμέουρα και μια νότα μπαχαρικού κανέλας. Ο ζουμερός ουρανίσκος ρέει σε έναν πυρήνα με τραγανά κόκκινα φραγκοστάφυλα, αποξηραμένα κράνμπερι, μαύρη ελιά και προτάσεις ψημένης καρύδας με βάση τα φρούτα. Ένα pinot noir με στρογγυλές τανίνες, καλή ισορροπία και φινέτσα.

Προερχόμενο από τις νότιες κοιλάδες του Marlborough, αυτό το Pinot Noir πέρασε από ζύμωση σε δεξαμενές ανοιχτής κορυφής, με 20% ολόκληρο τσαμπί, που βυθίστηκε με το χέρι. Αυτό ανέδειξε τα αρωματικά φρούτα του μούρου καθώς και αύξησε τη μεταξένια αίσθηση του κρασιού. Παλαίωση έγινε σε βαρέλια με γαλλική δρυ.

BLACK COTTAGE ROSÉ 2023

Αυτό το κρασί έχει ένα όμορφο σομόν χρώμα. Το άρωμα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από ροδοπέταλα, κόκκινη γλυκόριζα, μάραθο και θαλασσινό αεράκι. Ο ουρανίσκος έχει μια λεπτή ισορροπία από κόκκινα μούρα, καρπούζι, μπαχαρικά και γεύσεις βοτάνων της Προβηγκίας. Η γεύση είναι αναζωογονητική και ζουμερή, με διακριτικό αλμυρό τόνο και τέλεια ισορροπημένη ελαφριά οξύτητα στο τελείωμα.

Πιο απολαυστικό όταν ταυτόχρονα απολαμβάνετε ένα νόστιμο πλατό αλλαντικών.

Ο τρύγος του ροζέ του 2023 ήταν εξαιρετικός, ίσως ένας από τους καλύτερους των τελευταίων δέκα ετών. Το ήπιο καλοκαίρι επέτρεψε στα σταφύλια να ωριμάσουν αργά και ομοιόμορφα, παράγοντας συμπυκνωμένες και ξεχωριστές γεύσεις. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν το τρύγο στη βέλτιστη στιγμή. Εμπνευσμένο από τις μακριές θητείες του ιδρυτή Dave Clouston στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, το ροζέ έχει μεσογειακό στυλ. είναι φρέσκο, τραγανό, ξηρό και ελαφρύ. Αυτό επιτεύχθηκε με ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να διατηρήσει την καθαρότητα του καρπού και τον ποικιλιακό του χαρακτήρα.

https://www.blackcottagewines.co.nz/?age-verified=84fea4a3e7

Πηγή

To Top