NEA

Άφησαν εκτός από τη σύσκεψη για το κρασί τους Οινολόγους

Share

Νάνης Βασίλης

«Σοβαρή παράληψη» λέει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων για τη μη πρόσκλησή των μελών της στη σύσκεψη με θέμα τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αμπελοοινικού κλάδου, στις 10 Μαΐου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε σχετική επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Μανωλόπουλος εκφράζει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των επιστημόνων του σωματείου της να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη σύσκεψη, καθώς το σωματείο μετρά ήδη 19 χρόνια ζωής. Στόχος του σωματείου όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο είναι «η προαγωγή του αμπελοοινικού κλάδου στο σύνολό του, ενώ τα μέλη του σωματείου με την τεχνογνωσία τους στηρίζουν την πρωτογενή ραχοκοκαλιά του αμπελουργικού και οινικού κλάδου».  Όλα τα παραπάνω ώθησαν Ένωση να διαμαρτυρηθεί επίσημα για το γεγονός ότι αγνοήθηκε και δεν κλήθηκε να συμμετάσχει  στην σχετική ομάδα εργασίας.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας, για την μη πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων, να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας με σκοπό την διαμόρφωση επιχειρησιακού πλάνου για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής αμπελουργίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων αποτελεί το Επαγγελματικό και Επιστημονικό Σωματείο των πτυχιούχων οινολόγων που εδρεύει στην Αθήνα, με έτος ίδρυσης 1999 και μέλη από όλη την Ελλάδα. Το σωματείο μας έχει σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και την προαγωγή του αμπελοοινικού κλάδου στο σύνολο του. Τα μέλη του σωματείου μας με την τεχνογνωσία τους στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή και αποτελούν την ραχοκοκαλιά του αμπελουργικού και οινικού κλάδου.

 Γι’ αυτό θεωρούμε παράληψη, το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των επιστημόνων του σωματείου μας, να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με τις προτάσεις του στην διαμόρφωση του επιχειρησιακού πλάνου για την αμπελοκαλλιέργεια που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2018 στο ΥΠΑΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

Μανωλόπουλος Παναγιώτης

Πηγή

To Top