ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι 10 τάσεις στην αγορά κρασιού για το 2020

Share

Σημαντικές εκπλήξεις κρύβει η μελέτη της IWSR για την Vinexpo σχετικά με τις τάσεις της αγοράς το 2020.

Ποιες είναι αυτές οι τάσεις;

1. Κίνα, η βιταμίνη της παγκόσμιας αγοράς οίνου
Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Κίνα θα αποτελέσει το νέο Mondovino και θα συμβάλλει στην τόνωση της ανάπτυξης της κατανάλωσης. Η χώρα αναμένεται να αντιπροσωπεύσει περίπου το 72% της αύξησης της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών (σε όγκο εισαγωγών).

2. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν το δεύτερο ρόλο
Η Κίνα δεν είναι η μόνη που θα συμμετάσχει στην αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτος καταναλωτής σε όγκο κρασιών στον κόσμο, θα είναι επίσης ένας πραγματικός οδηγός. Η χώρα αναμένεται να συμβάλει κατά 11% στην αύξηση σε αξία.

3. Η Ευρώπη παραμένει η σημαντικότερη αγορά
Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 60% της παγκόσμιας κατανάλωσης και η υπεροχή θα συνεχιστεί και το 2020, αν και η κατανάλωση μειώνεται σε παραδοσιακά καταναλώτριες χώρες όπως η Γαλλία.

4. Η Πορτογαλία πρώτος καταναλωτής στον ευρωπαϊκό χώρο
Μέχρι το 2020, η Πορτογαλία αναμένεται να ξεπεράσει τη Γαλλία σε όγκο κατανάλωσης. Η αύξηση αυτή εξηγείται από την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα. Επιπλέον, η γαλλική κατανάλωση αναμένεται να μειωθεί κατά 7,5% για να προσγειωθεί στα 43,63 λίτρα / έτος / άτομο.

5. Οι μεγαλύτερες χώρες εισαγωγής θα είναι οι ίδιες
Το IWSR προβλέπει ότι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν οι δύο μεγάλες χώρες εισαγωγής του κόσμου. Η Κίνα θα είναι τρίτη.

6. Η μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης θα παρατηρηθεί στην Ινδία
Σήμερα η Ινδία χαρακτηρίζεται από την πολύ χαμηλή κατανάλωση (1,81 εκατομμύρια κιβώτια καταναλώθηκαν το 2016), αλλά η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 49,7% το 2020, μια αύξηση που την καθιστά τη χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης. Αξιοσημείωτες αυξήσεις, μπορεί επίσης να αναφερθούν για την Κίνα, φυσικά, αλλά και για το Μεξικό.

7. Τρεις αφρικανικές χώρες στο top 10 σε αύξηση των εισαγωγών
Αν και στην Κίνα, που θα δούμε τη μεγαλύτερη αύξηση εισαγωγών το 2020, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τρεις χώρες της Αφρικής είναι μεταξύ των κορυφαίων 10: Η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Ναμίμπια και η Νιγηρία. Να σημειωθεί, προς το παρόν, ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τους στην αφρικανική ήπειρο είναι η Ισπανία, επειδή η ζήτησή τους είναι προσανατολισμένη κυρίως στο χύμα.

8. Το ροζ, είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο χρώμα
Καμία αλλαγή στην τάση για τα χρώματα του κρασιού. Τα ροζέ θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν και ξεκίνησαν μόλις λίγα χρόνια πριν. Θα αυξηθούν κατά 5,9% σε όγκο το 2020.

9. Η Ιταλία παραμένει η πρώτη περιοχή κατανάλωσης Prosecco
Στην Ιταλία αναμένεται να αυξηθεί κατά 13,6% η κατανάλωση του Prosecco. Η δεύτερη αγορά στην δυναμική ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας θα παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο και τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

10. Η Γαλλία παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ως προς την αξία
Η υπεροχή της Γαλλίας στις εξαγωγές θα παραμείνει αμετάβλητη για το 2020 (σε αξία). Η Ιταλία παραμένει δεύτερη. Η Ισπανία θα συνεχίσει τη σημαντική ανακάλυψή της στη διεθνή σκηνή, ειδικά στην Κίνα.

Πηγή

To Top