ΔΙΑΦΟΡΑ

“World of Wine”: Αυτό είναι το μεγαλύτερο αστικό πρότζεκτ της Ευρώπης!

Share

Το μεγαλύτερο αστικό πρότζεκτ της Ευρώπης ακούει στο όνομα “Ο Κόσμος του Κρασιού” και αφορά στο όνειρο του Adrian Bridge, ενός από τα επιδραστικότερα πρόσωπα στον χώρο της οινοποιϊας, να δημιουργήσει ένα ζωντανό τοπόσημο στην σύγχρονη ταυτότητα της Πορτογαλίας γύρω από το κρασί.

Η μεγάλη τουριστική ατραξιόν θα περιλαμβάνει από σχολείο οινοποιϊας μέχρι περίπτερα γευσιγνωσίας, εργαστήρια, πωλητήρια και άλλα πολλά. Όλα αυτά θα λάβουν χώρα μέσα σε μία έκταση αποθηκών και παλιών εμφιαλωτηρίων κρασιού, μερικών από τους παλαιότερους οίκους της Πορτογαλίας που χρονολογούνται ακόμα και 300 χρόνια πριν. Οι αποθήκες από το 2020, ημερομηνία που υπολογίζεται πως θα παραδοθεί το έργο, θα προσφέρουν στον επισκέπτη μία “συνολική εμπειρία”.

Στα βήματα της αντίστοιχης La Cité du Vin του Μπορντό, το “World of Wine” φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. 

Η τουριστική ατραξιόν στοχεύει να αποτελέσει εκτός από δυνατό city branding για την πόλη του Πόρτο και μία γενικότερη “νίκη” για την Πορτογαλία καθώς στοχεύει να εμπλέξει στο εσωτερικό της μία σειρά πραγμάτων που αφορούν όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας. Από σχεδιαστές μόδας και designers το “World of wine” στοχεύει να δίνει σύμφωνα με τον εμπνευστή του γερές πορτογαλλικές δόσεις ζωής, παραδοσιακής και σύγχρονης, στους μελλοντικούς επισκέπτες.

Πηγή

To Top