NEA

Το Ελληνικό Κρασί στη VINEXPO BORDEAUX 2017

Share

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής οικονομίας, ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και οκτώ από τους καλύτερους Έλληνες οινοποιούς πραγματοποίησαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην 19η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών VINEXPO BORDEAUX 2017, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2017 στη Γαλλία.

Η VINEXPO που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στον εκθεσιακό χώρο «BORDEAUX-LAC EXHIBITION CENTRE» στο Μπορντό της Γαλλίας, θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες εκθεσιακές εκδηλώσεις για το κρασί παγκοσμίως και προσελκύει τους σημαντικότερους και τους πλέον εξειδικευμένους επισκέπτες του κλάδου από όλον τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση 48.000 επισκέπτες από 42 χώρες βρέθηκαν εκεί για να συναντήσουν  2.350 εκθέτες από 151 χώρες. Στο περίπτερο της Ελλάδας συμμετείχαν τα οινοποιεία CAVINO, DOMAINE COSTA LAZARIDI, DOMAINE SIGALAS, ESTATE ARGYROS, ESTATE PAPAIOANNOU, GREEK WINE CELLARS, KIR-YIANNI, TSANTALI VINEYARDS, οι εκπρόσωποι των οποίων εστίασαν στη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Το εθνικό περίπτερο του Enterprise Greece, τοποθετημένο στρατηγικά κοντά στην κεντρική είσοδο της έκθεσης, αποτελούσε την πρώτη στάση των επισκεπτών για γευσιγνωσία. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ζώνη ελεύθερης γευσιγνωσίας (Freetasting zone) του περιπτέρου, που λειτούργησε σαν πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γευτούν μερικές από τις σπουδαιότερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Με τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη του Enterprise Greece οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις και δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το επίπεδο των επαφών που πραγματοποίησαν. Ανάμεσα στους επισκέπτες του εθνικού μας περιπτέρου ξεχώρισε σε σημασία το Βιομηχανικό & Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπορντό, που με οργανωμένα groups διακεκριμένων επισκεπτών του πραγματοποίησαν κατευθυνόμενη γευσιγνωσία με την sommelier του ελληνικού περιπτέρου, κα Μαριάννα Μακρυγιάννη.

Πηγή

To Top