ΔΙΑΦΟΡΑ

Τρία χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια για το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου

Share

Διάκριση για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας στη Γερμανία, με αφορμή την οποία ο Χαρακόπουλος υπενθύμισε τη δέσμευση της ΝΔ για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Διεθνής αναγνώριση για το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου καθώς τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κατέκτησαν τρία χρυσά και δύο ασημένια βραβεία στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας, που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στην εφετινή έκθεση Prowein συμμετείχαν περισσότεροι από 6.300 εκθέτες από 60 χώρες, που περιλαμβάνουν όλες τις βασικές οινοπαραγωγούς περιοχές του κόσμου (295 συνολικά), καθώς και μία επιλογή από περίπου 400 οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο.

Με αφορμή τη διάκριση ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Μάξιμος Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο Αγησίλαο Ραψανιώτη τον οποίο και συνεχάρη.

Με αφορμή τη διεθνή αυτή αναγνώριση, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα τοπικά μας προϊόντα είναι ποιοτικά και μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στον διεθνή ανταγωνισμό. Ειδικά όταν αυτά παράγονται από συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που οργανώνονται, καινοτομούν και επενδύουν στην εξωστρέφεια -κριτήρια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς- η κατάκτηση βραβείων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης.

Η πολιτεία αν δεν στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τουλάχιστον να μην θέτει εμπόδια, όπως αυτό με την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θυμίζω ότι δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κατάργηση αυτού του χαρατσιού.

Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη και σε όλους όσοι εργάστηκαν στο Οινοποιείο Τυρνάβου για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, εύχομαι η βράβευση αυτή να είναι μόνο η αρχή σε μια ανοδική πορεία, με πρωτεία και αξιώσεις στη διεθνή αγορά».

Ο κ.Χαρακόπουλος είχε συνοδεύσει τον κ.Μητσοτάκη πέρυσι κατά την επίσκεψη του στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, όπου τους είχε ξεναγήσει ο κ.Ραψανιώτης.

Πηγή

To Top