ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η γιορτή κρασιού «ΒορΟινά» με πολλές εκδηλώσεις!

Share

Με νοητά ταξίδια στον χρόνο για οινόφιλους με φαντασία, κυνήγι χαμένου θησαυρού, γευσιγνωσίες και οινικές περιηγήσεις στην πόλη γιορτάζει η Θεσσαλονίκη την εποχή του τρύγου τον φετινό Σεπτέμβριο, με τη γιορτή να ξεκινά ήδη από τις 7 του μηνός, καθ’ οδόν προς την κεντρική εκδήλωση, «Τα ΒορΟινά», στις 19.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να δοκιμάσουν κρασιά με σταθμούς σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες της πόλης, αλλά και να συζητήσουν με τους οινοπαραγωγούς της διοργανώτριας ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», η οποία αριθμεί 29 μέλη.

Αναλυτικότερα, η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδικού αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Στο παράλληλο πρόγραμμα των «ΒορΟινών», που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 2004, θα υπάρχουν τα εξής θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες: οινογνωσία και γευσιγνωσία- γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, ενημέρωση για το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα και κυνήγι χαμένου θησαυρού με δώρα για τους νικητές.

Οι λάτρεις του κρασιού θα μπορούν ακόμη να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως αυτή που αφορά τις παλιές σοδειές του χτες, που αντέχουν στον χρόνο ή εκείνες που θα στεγαστούν στην ατμοσφαιρική βεράντα του Παλιού Χαμάμ, δίνοντας τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να απολαύσουν κάτω από τους τρούλους μια άλλη θέα της Θεσσαλονίκης, βγαλμένη θαρρείς από άλλη εποχή.

Οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα γενιά της ρετσίνας, που συναντά την υψηλή γαστρονομία σε ένα ειδικό μενού, να μάθουν για την …ερωτική σχέση του μήλου με το κρασί, αλλά και να γευτούν οίνους του Αγίου Όρους.

Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων, τα καταστήματα-συνεργάτες και τους συμμετέχοντες οινοπαραγωγούς υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.voroina.gr.

Δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Oinikes Periigiseis 2015_Entypo_33X48_EXODOS_sosto

Πηγή

To Top