ΔΙΑΦΟΡΑ

Pοζε κρασιά NICO LAZARIDI

Share

ROSÉ NICO LAZARIDI 2015

ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

  • Αλκοολικός τίτλος: 11,7%
  • Ολική Οξύτητα 6.9 g/l
  • Ανάγοντα σάκχαρα : 20.5 g/l
  • pH: 3,03

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα/ Οίνος Ροζέ Ημίγλυκος

Ποικιλίες: Grenache Rouge,  Cabernet Franc.
Αμπελώνες: Δημοτικό Διαμέρισμα Αδριανής.
Καλλιέργεια: Σε υψόμετρο 250m και με προσανατολισμό γραμμών φύτευσης από Βορρά προς Νότο απλώνονται οι αμπελώνες δίνοντας άριστα αποτελέσματα πρώτης ύλης για την παραγωγή αυτού του κρασιού.
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση– Ωρίμανση:  Παραδοσιακή μέθοδος οινοποίησης που βασίζεται στην χαμηλή θερμοκρασία συνεπικουρούμενη από την μέθοδο Tavel όπου το γλεύκος παραμένει για μικρό χρονικό διάστημα μαζί με τα στέμφυλα. Κατόπιν ακολουθεί κλασσική ροζέ οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία 12-14ΟC.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ιριδίζων ροζ χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Μύτη από μάνγκο, ροδάκινο και νύξεις  τριαντάφυλλου. Στόμα μεσαίου σώματος με αναζωογονητική οξύτητα και αρώματα που θυμίζουν τσιχλόφουσκα και φράουλα. Ευγενικό κρασί με μια μακρά καραμελώδη επίγευση.
Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται δροσερό στους  10ΟC, συνοδεύοντας ευχάριστα πράσινες σαλάτες, τυρόπιτα, blue cheese, ασιατική κουζίνα, φρούτα και ελαφρά δροσερά γλυκά.

Οίνος Ροζέ Ημίγλυκος
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Το μοναδικό ροζέ κρασί της NICO LAZARIDI, προερχόμενο από την ποικιλία Grenache Rouge, η οποία ενδείκνυται για την παραγωγή εξαιρετικών ερυθρωπών οίνων. Η ετικέτα του αποτελεί μέρος της οικογένειας των προϊόντων Château Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου, με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.

Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από διαυγές, τριανταφυλλί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με νύξεις τριαντάφυλλου. Φρεσκάδα και ζωντάνια στο στόμα με υπέροχο, ζουμερό φρούτο και εντυπωσιακό όγκο. Χαρακτηριστική μακρά επίγευση καραμέλας. Σερβίρεται δροσερό στους 10 Ο C, συνοδεύοντας ευχάριστα ασιατική κουζίνα, ψητά με γλυκόξινες σάλτσες και πράσινες καλοκαιρινές σαλάτες. Απολαύστε το και ως απεριτίφ ή επιδόρπιο μαζί με φρούτα, δροσερά ελαφρά γλυκά και παγωτό.


TΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ROSE 2015

ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

  • Αλκοολικός τίτλος: 12.4% vol
  • Ολική Οξύτητα: 6.6 g/l
  • Ανάγοντα σάκχαρα: 3.4 g/l
  • PH: 3.12

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο/ Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός

Ποικιλίες: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%.
Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.
Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση – Ωρίμανση: Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών των ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στο πιεστήριο διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες. Η ωρίμανση γίνεται σε λεπτές λευκές οινολάσπες της ποικιλίας Ugni Blanc.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χρώμα ανοιχτό ροζ του σολομού με ιώδεις ανταύγειες. Γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και άγουρο βερίκοκο. Στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα.
Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Απολαύστε το δροσερό στους 8-10οC. Συνοδεύει ιδανικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας όπως ψητά ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής γης , θαλασσινά και ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά , πολύχρωμες σαλάτες , φρούτα και δροσερά επιδόρπια. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

Τo Μαύρο Πρόβατο Syrah – Cabernet Sauvignon
Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική ‘Ένδειξη Παγγαίο

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Πρόκειται για ένα φινετσάτο κρασί που παραπέμπει στα ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Διαθέτει βιδωτό πώμα και trendy εμφάνισή . Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Η ιδιαίτερη οινοποίηση του Μαύρου Πρόβατου ροζέ ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών Syrah & Cabernet Sauvignon .

Στην παλέτα των χρωμάτων του συνδυάζεται το ανοιχτό ροζ του σολομού με τις ιώδεις ανταύγειες. Διαθέτει γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο, φράουλα και βερίκοκο. Έχει στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα. Σερβίρεται στους 8-10ΟC, συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας όπως ψητά ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής γης , θαλασσινά και ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά , πολύχρωμες σαλάτες , φρούτα και δροσερά επιδόρπια. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

To Top