NEA

Tο μαύρο κρασί είναι η νέα τάση!

Share

Αφήστε στην άκρη το λευκό και το ροζέ

Βήματα μακριά από το ροζέ -ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το άγνωστο στους πολλούς μαύρο κρασί.

Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν η ύπαρξή του χρονολογείται στην πραγματικότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Kate Gersamia μιλά για το μαύρο κρασί, αφού μαζί με τον σύζυγό της, διαθέτει έναν αμπελώνα στη χώρα της Γεωργίας, την γενέτειρα του μαύρο κρασιού.

Μα τι στο καλό είναι μαύρο κρασί;

Παρά το όνομά του, είναι ένα κόκκινο κρασί φτιαγμένο από σταφύλια Saperavi, αλλά το χρώμα του είναι τόσο πλούσιο, που παραπέμπει σε σκούρο μοβ και μαύρο ενίοτε. Το Saperavi είναι το πιο δημοφιλές κόκκινο κρασί της Γεωργίας, και αυτά τα σταφύλια πλέον καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Finger Lakes περιοχή των ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ανατολική Ευρώπη.

Πώς το έφτιαχναν;

Παραδοσιακά, το μαύρο κρασί ζυμώνεται και ωριμάζει σε πήλινα αγγεία που ονομάζονται «qvevris» που στη συνέχεια θάβονται υπόγεια, αλλά κάποιοι οινοποιοί τώρα το αφήνουν να ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια και πειραματίζονται με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Και τι γεύση έχει;

Η Gersamia περιγράφει τα κρασιά Saperavi κομψά, με νότες από ζουμερά φρούτα, μπαχαρικά με μια βελούδινη υφή. Βασικά, είναι ένα ισορροπημένο κρασί που απλά θα μπορούσε να γίνει το νέο σας κρύου καιρού go-to.

Με τι πιάτα ταιριάζει;

Mε χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο σχάρας, τόνο ψητό ή φρέσκο τυρί. Αλλά όσο το απολαμβάνετε μπροστά από το τζάκι, πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Πηγή

To Top